• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagreb vidio 14 trojki Zvezde: Šut načeo, a Braun dokrajčio Cibonu!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli imali odlično šutersko veče u "Draženovom domu", ali i veliki pad u posljednjoj četvrtini. Kada se "lomilo", Lorenco Braun je bio spreman da prelomi meč.

 Cibona - Crvena zvezda 72:86 ABA liga  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ostvarila je u Zagrebu prvu pobjedu u ABA ligi van Beograda.

Branilac titule je u "Draženovom domu" odigrao borben meč protiv upornog šampiona Hrvatske, koga nije obeshrabrio odličan šuterski nastup Beograđana.

Cibona - Crvena zvezda 72:86 (18:18, 17:25, 21:25, 16:18)

Možda će vas zanimati

Srpski tim nizao je ubačene trojke (14/23), u jednom trenutku šutirao ih je sa fenomenalnih 80 odsto procenata (12/15), ali to nije poremetilo samopouzdanje i vjeru borbenog tima Ivana Velića.

Filip Čović ubacio je četiri trojke, Čarls Dženkins tri, Stratos Perperoglu i Mohamed Faje po jednu i crveno-bijeli su tako stekli velikih 17 poena prednosti u 32. minutu (73:56).

Međutim, Cibona je od tog trenutka zaigrala drastično čvršće, zaustavila Zvezdin napad i važnim pogocima svog liderskog tandema Filip Bundović (15 poena) - Roberto Kovač (14) krenula u veliku seriju 16:2.

Zvezdin startni plejmejker Lorenco Braun tada se vratio na teren, u prvom kontaktu izgubio loptu i vidio kako Matic Rebec polaže za 72:75, ali se veoma brzo sabrao.

Američki plejmejker je u sljedećem napadu ubacio važnu trojku, a odmah potom je ukrao loptu i sa njom pretrčao teren da je probaci kroz obruč za mirnijih 80:72 za Beograđane na tri minuta do kraja.

Poslije toga, Velićeva ekipa nije imala snagu za još jedan udar. Stratos Perperoglu i Ognjen Kuzmić umirili su i rivala i na momente bučnu atmosferu pogocima sa linije penala, a Zvezdinu petogodišnju seriju pobjeda protiv Cibone zaokružio je Bili Beron, trojkom u posljednjem minutu, za konačnih 72:86.

Gavrilović i crveno-bijeli tada su mogli da odahnu, poslije trijumfa koji bi bio mirnije izboren da Beograđani nisu imali više izgubljenih lopti od asistencija (17:15).

Na taj način, uz dobar šut i oscilacije, branilac regionalne titule popravio je svoj ABA učinak na 3-2, dok je Cibona ostala na jednom trijumfu u pet kola.

Cibona: Bilinovac 4, Rebec 11, Katić 3, Bundović 15, Vucić 2, Kovač 14, Novačić 5, Prkačin 7, Rozić 2, Ljubičić 2, Gibson, Ramljak 7.

Zvezda: Kuzmić 9, Čović 14 (4/6 za tri, 4 as), Braun 9 (2/2 za tri), Perperoglu 15, Lazić, Faje 9, Beron 13 (3/6 za tri), Dobrći, Gist 8, Dženkins 9 (3/4 za tri), Simanić, Jovanović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC