• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Čelika: Ja sam kriv za sve, izvinjavam se svima!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

''Da sam imao informacije o ovim stvarima, ne bih dozvolio da se dese. Nisam znao'', rekao je danas Ajdin OIgun

 Čelik Ajdin Olgun pres konferencija Kriv sam za stanje u klubu Izvor: MONDO/Oslobođenje/Muhamed Tunović

Jedan od derbija 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika, koja je trebalo da bude odigrana u nedjelju na Grbavici, otkazana je jer zenički premijerligaš nije ispoštovao odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH i na vrijeme (do kraja prošlog mjeseca) izmirio određene finansijske obaveze prema bivšim fudbalerima.

Meč je juče, odlukom Takmičarske komisije bh. Saveza, registrovan službenim rezultatom u korist sarajevskog tima.

Možda će vas zanimati

Danas je vanrednu konferenciju po ovom pitanju održao predsjednik kluba Ajdin Olgun, navodeći je "kriv za stanje u klubu".

Olgun je istakao da nije bio upoznat sa stvarnim stanjem u klubu, ali danas nije htio "upirati prst ni u koga".

"Doživjeli smo nešto što nismo htjeli. Ko je kriv? Nema toga, ja sam predsjednik kluba i ja sam u tom slučaju kriv. Da sam imao informacije o ovim stvarima, ne bih dozvolio da se dese. Nisam znao. Znate da sam u petak podijelio plate, a da sam znao, plate ne bih dao nego bih ovo riješio. Objavili smo i premije za utakmicu, a u subotu smo otišli na utakmicu. Bio sam u Sjevernoj Makedoniji i htio sam da gledam utakmicu, pa su mi u posljednjem trenutku javili da ne izlazimo na teren. To je moja greška. Izvinjavam se Zenici, kao i navijačima. Izvinjavam se fudbalu Bosne i Hercegovine što smo to doživjeli, izvinjavam se i savezu. Mnogo ljudi je bilo spremno da gleda utakmicu, a zbog ovih stvari nisu bili u mogućnosti. Ipak, u svemu ima nešto pozitivno. Dva dana sam ovdje, a toliko se sakrivenih stvari pojavilo za to vrijeme i sada sam sve saznao i vidio. Uradiću šta je potrebno. Tih dugova više nema i igraćemo narednu utakmicu. Još jednom igraču treba da platimo dugovanja, čekamo broj računa i te će i njemu biti plaćeno 5 000 evra. Ovo, ipak, nije trebalo da doživimo. Izvinjavam se i treneru i ekipi, njima smo onemogućili da rade svoj posao", rekao je Olgun prilikom obraćanja medijima.

Predsjednik zeničkog kluba dostavio je prije početka konferencije za medije i saopštenje za javnost u kojem je naveo da nije imao informacije o nemogućnosti odigravanja utakmice protiv Željezničara, te mjerama koje će poduzeti u narednom periodu, koje se prvenstveno sastoje od utvrđivanja stvarnog stanja uz knjigovodstveni servis kluba, upoznavanja nadležnog tužilaštva o zaključivanju određenih ugovara, kao i upućivanje javnog poziva za izbor sportskog direktora kluba, izvršnog direktora, koordinatora omladinskog pogona i tehničkog sekretara.

Prvi čovjek ''crveno-crnih'' smatra da postoji puno neregularnosti u ugovorima na osnovu kojih pojedinci traže isplatu dugova, te da će u narednim danima biti pregledani svi dokumenti u vezi sa poslovanjem kluba, te da će nakon toga ponovo podijeliti informacije sa javnosti.

"Trenutno se čitav klub pretresa. Nećemo navoditi ko je kriv dok sve ne pregledamo. Ovo će trajati 10-15 dana, poslije čega ćemo ponovo pred javnost. Ko je šta uradio - sve će se znati", decidan je bio Olgun.

Olgun je pozvao sve kojima se duguje da se jave do 1. decembra kako bi se razgovaralo i došlo do dogovora o isplati eventualnih dugovanja.

Fenan Salčinović, kapiten Čelika, obratio se medijima rekavši kako se igračima duguju dvije plate. 

"Meni se puno više duguje jer sam duže tu. Ukupna cifra u pet sezona je oko 145.000 KM. Od ove sezone mi se duguju dvije plate. Što se tiče primanja igrača, ima dugovanja i to je istina. Situacija nije idealna, pogotovo nakon svega što se desilo i nadam se da ćemo iz ovoga izaći jači. Svu koncentraciju treba da usmjerimo na susret u subotu sa Zvijezdom 09", rekao je Salčinović.

Slaviša Božičić, trener Zeničana, istakao je da je ovo težak momenat za klub.

"Znao sam da je Čelik veliki klub, ali tek sad vidim koliko sam ponosan što sam dio vas baš u ovom trenutku. Raduje me to da je predsjednik brzo reagovao. Hvala medijima što su bili uz nas i korektno izvještavali. Bilo nam je svima teško i svima nam je bio šok. Moramo prići ovom problemu mirno i siguran sam da ćemo sve riješiti. Igrači su spremni, a i navijačima treba radosti i mislim da ćemo izaći mnogo jači", istakao je Božičić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC