Fudbal

Barselona deset sedmica bez Dembelea, propušta El Klasiko

Autor mondo.ba

Valverde će usluge Usmana Dembelea moći da koristi tek od februara

Krilni napadač Barselone Usman Dembele zaradio je u duelu Lige šampiona sa dortmundskom Borusijom (3:1) povredu butnog mišića, koja će ga, saopšteno je, odvojiti od terena – deset nedjelja!

Francuski ofanzivac, koji je na Nou Kamp stigao u ljeto 2017. godine upravo iz redova ''milionera'', igru je napustio u 26. minutu, a na terenu ga je zamijenio Antoan Grizman, strijelac trećeg gola za Katalonce u tom meču.

U danima nakon utakmice, pregledima je utvrđeno da je došlo do povrede butnog mišića desne noge, zbog koje će Dembele morati da pauzira više od dva mjeseca, a na teren će se vratiti tokom februara.

Dembele, koji je ove sezone pet utakmica u Primeri i četiri u Ligi šampiona, tako će propustiti nedjeljni okršaj sa madridskim Atletikom na stadionu ''Vanda Metropolitano'', a potom i El Klasiko, zakazan za 18, decembar na Nou Kampu.

Već je, napomenimo, zbog povrede propustio četiri vezana meča u španskoj eliti i to u periodu od 25. avgusta do 21. septembra, kada je Barselona igrala sa Betisom, Osasunom, Valensijom i Granadom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi