Fudbal

Olimpik predstavio Vojvodića: Nisam svako, ovu ligu sam osvajao dva puta!

Autor mondo.ba

Darko Vojvodić danas je zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba jesenjeg šampiona Federacije BiH, Olimpika iz Sarajeva.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukovodstvo kluba sa "Otoke", nakon okončanja saradnje sa Esadom Selimovićem, ekspresno je reagovala i angažovala doskorašnjeg trenera Radničkog iz Kragujevca.

"Ja nisam svako. Ovu ligu osvajao sam dva puta, u međuvremenu i Prvu ligu RS. Podatak da sam jedini čovjek kojem je to pošlo za rukom, dovoljno kazuje. Nadam se da ću Olimpik odvesti u Premijer ligu BiH naredne sezone. U stvari, garantujem vam da će igrati", kazao je Vojvodić na predstavljanju.

Novi trener sarajevskih "vukova" naglasio je da je Olimpik iz dana u dan sve jači.

"Svi koji su mislili da je Olimpik u silaznoj putanji, danas su sigurno tužni i vidjeli su da je Olimpik jak i da će biti sve jači i jači, onda kada to bude najviše tako. Hvala svima na svemu ovome i ja vas sigurno neću iznevjeriti", prenosi sarajevski klub riječi Vojvodića.

Prije Olimpika, Vojvodić je radio u već pomenutom Radničkom, zatim Borcu iz Banjaluke, Zvijezdi Gradačac, GOŠK-u iz Gabele, Slaviji iz Istočnog Sarajeva, tuzlanskoj Slobodi, te Drini iz Zvornika.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.