Fudbal

Zvezdina djeca saznala rivala - putuje se u Moldaviju!

Autor mondo.rs

Nakon odrađenih žrijebova za Ligu šampiona i Ligu Evrope, UEFA je organizovala izvlačenje kuglica i za omladinsku Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

Mladi fudbaleri Crvene zvezde će takmičenje u Ligi šampiona za omladince nastaviti u baražu, jednoj rundi koju ne igraju svi učesnici ovog takmičenja.

Danas je na žrijebu, u sjenci onih za Ligu šampiona i Ligu Evrope, za protivnika Zvezdinih omladinaca izvučen Šerif iz Tiraspolja, prošlogodišnji šampion svoje zemlje u ovom uzrastu.

Po ranije utvrđenim pravilima, odlučeno je da timovi koji su do ove faze takmičenja stigli kao šampioni svoje zemlje, imaju prednost u baražu. Oni će taj susret igrati na domaćem terenu, što automatski znači da će Zvezda gostovati u Tiraspolju.

Crveno-bijeli omladinci su mjesto među najboljim timovima u Evropi osigurali drugim mestom u takmičenju po grupama. Dvije pobjede nad Olimpijakosom, jedna nad Totenhemom i dva remija sa Bajernom bili su dovoljni da omladinski tim srpskog šampiona prezimi u Evropi.

Ekipa iz Tiraspolja je do baraža stigla tako što je u dvomečima eliminisala dvije ekipe. U prvom kolu su za protivnika imali Škendiju iz Tirane, protiv koje su upisali obje pobjede (1:2, 1:0), dok su u drugoj rundi nadigrali norveški Songdal, zahvaljujući golu u gostima.

Meč na svom terenu su riješili u svoju korist 2:0, dok su na gostovanju poraženi 3:1, što je bilo dovoljno da nastave takmičenje. Imena protivnika i partije koje je pružao Šerif daju Crvenoj zvezdi ulogu velikog favorita.

Tokom žrijeba za ovaj baraž asistirao je Rafael van der Vart, koji je napravio neke zanimljive parove. Tako će se u Ukrajini sastati dva Dinama, madridski Atletiko će putovati u Glazgov, dok će Borusija iz Dortmunda ići u Englesku.

Parovi baraža (11/12 februar):

Derbi Kaunti - Borusija Dortmund
Porto - RB Salcburg
Real Saragosa - Olimpik Lion
Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb
Šerif Tiraspolj - Crvena zvezda
Rendžers - Atletiko Madrid
Mitjiland - Lil
Ren - Klub Briž

Timovi koji su prošli među 16 najboljih kao prvoplasirani u grupnoj fazi: Ajaks, Atalanta, Bajern, Benfika, Inter, Juventus, Liverpul, Real Madrid

Osam pobjednika baraž mečeva ponovo će biti žrijebani sa nekim od timova koji su već obezbijedili mjesto među 16 najboljih. Tako će na žrijebu 14. februara biti poznati parovi osmine finala u Ligi šampiona za omladince.

Podsjećanja radi, mladi fudbaleri Brodarca su prije dvije sezone takođe stigli do ove faze takmičenja. Oni su tada kao šampioni Srbije dočekali slavni Mančester junajted, koji je na stadionu Voždovca obezbijedio prolaz dalje.