Fudbal

Širer izabrao najboljih 11 u protekloj deceniji - u sastavu i Ivanović!

Autor mondo.ba

Engleski ''Miror'' objavio je kako izgleda najbolja startna postava engleskog šampionata iz ugla fudbalera koji među navijačima Njukasla ima kultni status.

Alan Širer, legendarni napadač ''svraka'' i rekorder po groju postignutih golova u engleskoj Premijer ligi sa 260 pogodaka, odabrao je najbolju postavu najjačeg fudbalskog ranga na Ostrvu, a u njegovoj idealnoj postavi od 2010. godine do danas našao se i jedan srpski fudbaler!

Naime, engleski ''Miror'' objavio je kako izgleda najbolja postava engleskog šampionata iz ugla fudbalera koji među navijača ''svraka'' ima kultni status.

Za najboljeg golmana lige u protekloj deceniji, Širer se odlučio za Petra Čeha, a defanzivni bedem ispred češkog golmana, kojem je Širer dao prednost ispred Davida de Hee, čine Džon Teri, Vensan Kompani i - Branislav Ivanović!

Kada je vezni red u pitanju, odlučio za ''sitijevsku postavu'', te u sredinu terena stavio – Kevina de Brujnea, Jaju Turea i Davida Silvu.

Jedini ''uljez'' u centralnom dijelu je N'Golo Kante, kojeg je Širer, prema sopstvenom priznanju, uvrstio u svoj najbolji tim zbog dvije osvojene titule i to sa dva različita kluba – Lesterom i Čelsijem.

Kada je napad u pitanju, svoje mjesto u Širerovom timu našli su – Vejn Runi, Eden Azar i Serhio Aguero.

Trener decenije, prema Širerovom izboru, je Pep Gvardiola.

Kako se vama čini ova postava?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.