Fudbal

Mario Baloteli PONOVO na udaru rasista

Autor mondo.ba

Ovog puta, u prvom planu su navijači Lacija

Prvu utakmicu Serije A u 2020. godini u ovim trenucima igraju Breša i Lacio.

Trenutni rezultat je 1:1, a prvi gol na meču bio je djelo napadača tima sa Rigamontija Marija Balotelija, koji je PONOVO doživio uvrede od strane tifoza rivalskog tima.

Nakon što je u suzama napustio teren stadiona Bentegodi u Veroni, a potom se, na nagovor saigrača i protivničkih fudbalera, vratio na teren i odradio utakmicu do kraja, danas je bio na meti pristalica "nebeskoplavih", koji, gdje god da se pojave, ispoljavaju svoj rasistički i fašistički karakter.

Igrao se 31. minut kada su navijači Lacija vrijeđali, prije svega, majku Marija Balotelija, meč je na kratko prekinut, a trener gostiju Simone Inzagi je gestikulirao prema pristalicama svog tima da prestanu sa uvredama.

Pristalice Breše učinile su sve da Super Mariju olakšaju situaciju u kojoj se našao te su se potrudili da nadjačaju "Lacijale", na šta im je Baloteli uzvratio aplauzom u znak zahvalnosti.

O ovoj situaciji je golgeter domaćeg sastava imao i raspravu sa arbitrom Đanlukom Manđanelom, ali se situacija, ipak, brzo primirila.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.