Fudbal

Ko posle Marina? Zvezda bira novog kapitena i "desetku"

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli nemaju u planu dovođenje novog kreatora igre, saznaje MONDO. Sledi još odlazaka i podmlađivanje tima.

Izvor: MN PRESS

Odlascima Vladana Milojevića i sada Marka Marina, završena je jedna uspešna era Crvene zvezde.

Dve uzastopne titule prvaka Srbije, proleće u Ligi Evrope i dva plasmana u Ligu šampiona su iza crveno-belih, a šta donosi budućnost pod komandom Dejana Stankovića, videćemo...

Iznenadni odlazak Marka Marina nagovestio je da sledi renoviranje tima, odnosno podmlađivanje kako bi ekipa bila spremna za iduću sezonu i novo pravilo po kom će svaki superligaš morati da ima u startnoj postavi dvojicu igrača mlađih od 21 godine.

Po saznanjima MONDA upravo je to jedan od razloga zašto na "Marakani" nisu insistirali na ostanku nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, kao i činjenica da je sam izrazio želju za odlaskom ove zime, te zbog ogromnih zasluga za prethodno pomenute uspehe u klubu nisu hteli da ga koče.

Marinovim odlaskom značajno će biti olakšan budžet za plate igračima, pošto je po novom ugovoru potpisanom u martu imao neto zaradu 1.200.000 evra po sezoni, plus 500.000 evra za bonuse.


U Zvezdu je stigao za 700.000 evra, a transferom u Al Ahli iz Saudijske Arabije - kada se odbije deo koji pripada Olimpijakosu - beogradski klub će zaraditi 1.700.000 evra.

Milan Jevtović ide u APOEL?

Istog dana kada je obelodanjeno da će Marko Marin napustiti Crvenu zvezdu pojavila se i informacija da bi i Milan Jevtović mogao da promeni klub. Navodno, 26-godišnji krilni napadač biće prosleđen kiparskom Apoelu na šestomesečnu pozajmicu, posle koje mu ističe ugovor sa crveno-belima i postaje slobodan igrač. Tokom prethodnih godinu i po dana od dolaska iz Antalije, Jevtović nije uspeo da se nametne i izbori za značajnu minutažu. U 24 nastupa, odnosno 1.105 minuta na terenu, postigao je šest golova i upisao tri asistencije.

Kako nam je rečeno na stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli ne planiraju dovođenje zamene za Marka Marina, pa će zimske pripreme predstavljati i borbu za poziciju "desetke".

Očekuje se da uloga "plejmejkera" bude poverena Mirku Ivaniću, koji će u narednim mesecima pokušati da se iskupi za prethodne partije i opravda svoj transfer iz BATE Borisova, a sa klupe će šansu vrebati mladi Veljko Nikolić. Tu je i Mohamed el Fardu Ben, koji je od dolaska u Zvezdu već igrao na mestu centralnog veziste.

Odlazak Marina znači i novi izobr kapitena, ali ukoliko ostane u klubu, nema dileme da će to biti njegov dosadašnji zamenik - Milan Borjan.

Ukoliko, međutim, i pouzdani čuvar mreže odluči da promeni sredinu, traka će onda verovatno pripasti Milošu Degeneku. U užem krugu konkurenata su još Marko Gobeljić i oporavljeniBranko Jovičić.

Velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan omogućava Stankoviću slobodu da isprobava tokom proleća i uigrava za letnje kvalifikacije na evropskoj sceni.

Videćemo šta će nekadašnji kapiten smisliti zajedno sa svojim saradnicima...