Fudbal

Predugo se na ovo čekalo: Opet se prelazi sa "Meace" na "San Siro"!

Autor mondo.rs

Nema grada na svijetu gdje je normalnija razmjena fudbalera kao što je to slučaj u Milanu.

Mateo Politano mogao bi da postane 25. fudbaler, računajući i pozajmljene, koji će preći iz Intera u redove gradskog rivala Milana.

Posljednji, Matijas Silvestre, zamijenio je plavu štraftu crvenom u avgustu 2013. odlaskom sa "Đuzepe Meace" na "San Siro" na jednogodišnju pozajmicu. Prije njega, za 12,5 miliona evra, među "rosonere" stigao je Đampaolo Pacini u avgustu 2012.

Naravno, za istoriju fudbala najvažnija su dva transfera iz 2001. i 2002. kada su "nerazure", poslije suludih procjena rukovodstva Intera, napustili Andrea Pirlo i Klarens Sedorf.

Nije, međutim, realno da bi Politanov transfer mogao da izazove takve promjene, utoliko što bi ga na suprotnoj strani istog stadiona sačekala trenutno dvanaestoplasirana ekipa u Seriji A sa 22 osvojena boda na 18 mečeva. U suprotnom smjeru, kao 21. fudbaler u istoriji koji će zameniti crvenu štraftu plavom, mogao bi da krene Fabio Borini.

Za razliku od Milana, Inter ove sezone igra sjajno, Romelu Lukaku i Lautaro Martinez ne mogu da prestanu da pogađaju mrežu, ali se s pravom postavlja pitanje šta bi se dogodilo sa formom ekipe trenera Antonija Kontea ako bi se jedan od njih dvojice povrijedio.

Dok čekaju oporavak Aleksisa Sančeza, "nerazuri" moraju da razmišljaju o alternativi u špicu, pa bi veteran "kalča" i nekadašnji fudbaler Sanderlenda dobro došao u zamjenu za Politana, kog je Inter ljetos otkupio od Sasuola nakon "probe" u svojstvu pozajmljenog fudbalera.

Ono što je značio za Lućana Spaletija, Politano nije uspio da postigne kod Kontea, pa je prve dane u 2020. dočekao sa svega devet nastupa i bez postignutog gola.

Prošle sezone dao je pet pogodaka na 36 nastupa za Inter, koji nije angažovao igrača Milana od avgusta 2012. Tada je, u razmjeni za Pacinija, plavo-crnu opremu obukao Antonio Kasano i izjavio kako je prešao u redove prestižnijeg i uspješnijeg od dva milanska giganta.

Inter nije bio šampion od 2010, Milan od 2011. godine. Do danas su i jedni i drugi ostali na 18 "skudeta", dok bi Juventus novom titulom ove sezone sakupio duplo više.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.