• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda putuje u Francusku: "Imaćemo problem neko vrijeme..."

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli u četvrtak popodne odlaze na evroligaško gostovanje. Dragan Šakota govorio o tome šta komplikuje situaciju njegovom timu.

 Asvel-Crvena-zvezda-Evroliga-najava-TV-prenos Izvor: MN PRESS

Poslije niza dobrih rezultata u Evroligi, u kojoj su ostvarili šest pobjeda u posljednjih osam utakmica, košarkaši Zvezde danas putuju u Francusku, na utakmicu protiv Asvela (petak, 20.45 časova).

Crveno-bijeli ulaze u predstojeće kolo najjačeg takmičenja kao osmoplasirani na tabeli i sa probuđenim šansama da se bore za plasman u plej-of. Naravno, put do toga je jako dug u svakom smislu, a u ovom trenutku pažnja Dragana Šakote i igrača usmjerena je ka narednoj utakmici i ka rješavanju "kadrovskih" problema.

Možda će vas zanimati

Nakon što je u prošlom kolu odigrala sjajno i ubjedljivo pobijedila Bajern, Zvezda je iznenadno ostala do daljeg bez Čarlsa Dženkinsa, koji je otputovao u SAD zbog "privatnih razloga".


Uz to, Filip Čović je propustio i meč protiv Krke zbog povrede, a prinudno je odsustvovao i Džejms Gist, dok se već podrazumijeva da ne igraju Mohamed Faje i Derik Braun.

"Imaćemo problem sa drugim plejmejkerom neko vrijeme. Filip Čović nije trenirao neko vrijeme, Čarls još uvek nije tu. Pronalazimo i neka druga rješenja u napadu, ali nikada se ne zna, kako će na primjer reagovati ASVEL nakon dva poraza. Najjača su ekipa Francuske, imaju karakter, trener nije bio tu zbog bolesti dvije utakmice i sigurno će reagovati", izjavio je Šakota u najavi utakmice.

Komentarišući kvalitete narednog rivala, Šakota je naglasio prije svega fizičku snagu, koja se vidjela i u prvom ovosezonskom meču dva tima, u kojem je Asvel slavio u Areni.

Asvel ove sezone u Evroligi ima na domaćem terenu skor 7-2. Na tom parketu pali su Olimpijakos, PAO, Baskonija, CSKA, Armani, Alba i Himki, a pobijedili su Efes i Fenerbahče.

"Fizički su izuzetno snažna ekipa. U svakom duelu, od plejmejkera do centra, sve je bilo u kontaktu, koristili su veliku energiju, često se mijenja petorka. Na kraju taj prvi meč u Beogradu i zavšili su na taj način sa dvije blokade, skokovima", dodao je on.

Crveno-bijeli su u srijedu trenirali dva puta, u četvrtak će jednom, ujutru, a onda će otići u Francusku.

Utakmicom protiv tamošnjeg šampiona započeće još jedan naporan mini-ciklus u kojem će igrati protiv Mege u ponedjeljak u Hali sportova "Ranko Žeravica", a zatim u srijedu protiv Žalgirisa i u petak protiv Albe. Oba evroligaška susreta biće odigrana u Štark areni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC