Fudbal

Mitrović ohrabruje: "Ne brinite, igraću punim gasom protiv Norvežana"

Autor mondo.rs

Strelac 34 gola u dresu Srbije najavljuje da će biti spreman za ključnu utakmicu "orlova" u kvalifikacijama za EURO 2020.

Izvor: MN PRESS

Navijači Srbije mogu da odahnu. Povreda Aleksandra Mitrovića u dresu Fulama nije bila ozbiljnije prirode i napadač neće dugo čekati da se vrati na teren.

Kako i sam poručuje, biće spreman da se svom snagom stavi na raspolaganje selektoru Ljubiši Tumbakoviću pred ključnu utakmicu u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo!

Srpski golgeter je doživeo povredu na utakmici engleskog Čempionšipa, ali ga to neće sprečiti za meč u Oslu.


"Ne brinite, sve je u redu. Biću spreman za pun gas protiv Norvežana", poručio je Aleksandar Mitrović u razgovoru za "Sportski žurnal".

"Od utorka sam u Beogradu, juče sam odradio prvu terapiju kod Andreja Milutinovića. Odavno se poznajemo i sarađujemo, on je moj čovek od poverenja. Sa njim nema greške! Planirano je da sedam dana boravim u Beogradu, potom sledi oporavak u Londonu", kaže Mitrović.

Isprva se nagađalo da će povreda dosta duže da ga odvoji od terena, ali to ipak nije slučaj.

"Prema prvim procenama, za tri, najkasnije četiri nedelje, biću u maksimalnom pogonu. Neću da žurim s povratkom na teren. Nema razloga. Najbitnije je da se povreda sanira kako valja i posle će sve lakše da bude", priča bivši fudbaler Partizana i nastavlja dalje o svojoj povredi.

"Ispalo je na kraju odlično, u prvi mah prognoze nisu bile povoljne. Doktori su vrteli glavom, dok nije stigao snimak povređenog zgloba. Posle svega, mogu da budem srećan, povređen je samo jedan ligament", objašnjava prvi napadač "orlova".

Mitrović je u razgovoru za sportski list otkrio i da je jednom prilikom imao zdravstvenih problema, ali da se ipak stavio na raspolaganje nacionalnom timu.

"Javnost, na primer, ne zna da sam nepune dve nedelje pred utakmicu u državnom timu imao hirurški zahvat. Bilo je to pred utakmicu sa Ukrajinom u Ljvovu. Nisam o tome ranije pričao", otkrio je Mitrović.