Fudbal

Remi Borca u Turskoj: Kajkut otvorio, a Vujaklija zatvorio Orenburg!

Autor mondo.ba

Prvi meč banjalučkog kluba na pripremama u Turskoj okončan je neriješenim rezultatom - 2:2 (2:1).

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

/Od izvještača Monda iz Antalije Dragana Šutvića/

Fudbaleri Borca remizirali su večeras sa ruskim Orenburgom rezultatom 2:2 u prvoj pripremnoj utakmici u sklopu priprema u Turskoj.

Od prvog minuta meča koji je odigran na Glorija Areni u Beleku, Krunić je na teren poslao sljedeći sastav: Kutić, Dujaković, Ćosić, Janičić, Jovanović, Milutinović, Danilović, Crnov, Mirić, Kajkut i Ziljkić.

Tokom drugog poluvremena, šansu su dobili: Kukrika, Jakupović, Vujaklija, Galić, Turanjanin, Čomor, Volkov, Milojević, Čavić i Marković.

Rusi su od starta meča pokušavali da budu bliži golu, ali je Borac ipak bio taj koji je uspio da stigne do vođstva.

Iz prve prave šanse na meču, ''crveno-plavi'' su stigli do prednosti, a Saši Kajkutu je sa lijeve strane nakon lijepe akcije koju je pokrenuo Almedin Ziljkić asistirao Marko Mirić.

Samo pet minuta kasnije stvari je na početak vratio nekadašnji napadač Crvene zvezde Đorđe Despotović, iskoristivši jedan dobar centaršut sa desne strane.

Isti igrač je u 36. minutu iskoristio jednu grešku defanzivne linije Banjalučana i nakon kontranapada ostao sam na desnoj stativi i matirao Jovana Kutića za potpuni rezultatski preokret.

Ipak, da Borac ostane neporažen u premijernoj utakmici u Antaliji, pobrinuo se u 75. minutu Srđan Vujaklija.

Almedin Ziljkić je izveo korner sa desne strane, Nemanja Janičić je glavom vratio loptu do Vujaklije, koji na isti način pogađa za 2:2.

U samom finišu je zbog drugog žutog kartona van igre morao Orenburgov Žiga Škoflek, što je Borac umalo materijalizovao, ali je Demir Jakupović pogodio stativu.

Narednu kontrolnu utakmicu u Antaliji Borac će odigrati u nedjelju, 2. februara, protiv Vardara.