Fudbal

I Janičić produžio saradnju: "Beli" u Borcu do ljeta 2021. godine

Autor mondo.ba

Iskusni štoper je sa ''crveno-plavima'' potpisao novi jednogodišnji ugovor

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Defanzivac Borca Nemanja Janičić produžio je danas saradnju sa klubom iz Platonove ulice do polovine 2021. godine, saopštio je banjalučki premijerligaš.

Prethodni ugovor Janičića je za Borac vezao do predstojećeg ljeta, ali su se dvije strane dogovorile o godinu dana dužoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.

Nastavljena je tako praksa produžavanja saradnje sa nosiocima igre iz prethodne polusezone, s obzirom da su ranije paraf na nove ugovore stavili Marko Jovanović, Zoran Milutinović, Stojan Vranješ i Đorđe Ćosić.

Janičić, rođen 1986. godine u Banjaluci, počeo je karijeru u Borcu, odakle se 2004. godine preselio u Mogren, gdje je ostao do ljeta 2011. godine.

Uslijedili su potom boravci u Bežaniji, kruševačkom Napretku, Lokomotivu iz Taškenta i Borcu iz Čačka, iz kojeg se u grad na Vrbasu vratio u ljeto 2017. godine.

Crveno-plavi dres nosio je godinu dana, nakon čega se preselio u tabor albanskog Luftetarija, ali se u tom klubu zadržao samo šest mjeseci, vrativši se po drugi put na Gradski stadion.

U tekućoj sezoni je za Borac nastupio na 13 utakmica – 12 u Premijer ligi i jednoj u Kupu BiH.

Podsjetimo, fudbaleri Borca se trenutno nalaze na pripremama u Antaliji, gdje će ostati do 10. februara.

Do sada su u turskom ljetovalištu odigrali dvije utakmice, te upisali remi (2:2) sa Orenburgom i pobjedu (2:0) nad Vardarom.

Sljedeći meč odigraće sutra sa početkom u 15.30 časova po banjalučkom vremenu, kada će im rival biti ruski drugoligaš Čaika iz Pešanokopskoja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.