Fudbal

Čista desetka: Filip Kostić igrač kola Evrope, i Kolarov u timu nedjelje

Autor mondo.rs

Poznati sajt proglasio reprezentativca Srbije za najboljeg igrača proteklog vikenda u najjačim ligama Evrope.

FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - FEBRUARY 04: Filip Kostic of Eintracht Frankfurt celebrates after scoring his team's second goal during the DFB Cup round of sixteen between Eintracht Frankfurt and RB Leipzig at Commerzbank Arena on February 04, 2020 in Frankfurt am Main, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Filip Kostić je u strašnoj formi! Da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Ajntrahta iz Frankfurta, dobili smo novu potvrdu prošlog vikenda kada je u pobjedi svog tima postigao dva i namjestio još dva gola!

A sada je poznati "Whoscored" objavio i idealan tim Evrope iz poslednjeg kola u kojem pored Kostića stoji maksimalan broj - desetka!

I zaista, njegova partija bi se jedino i mogla opisati kao "čista desetka", nakon što je "raznio" Augsburg svojom partijom prošlog petka.

"Whoscored" je sajt koji na osnovu svojih statističkih parametara računa koji igrači su bili najbolji i svakome dodjeljuje ocjenu, gdje je 10.0 maksimalna ocjena, a u obzir ulazi samo pet najjačih liga na kontinentu.

Upravo tu ocjenu je dobio Kragujevčanin, a evo kako je poznati sajt sve to obrazložio.

"On je 'Whoscored' evropski igrač nedjelje. Filip Kostić je odigrao za čistu desetku protiv Augsburga, jer je učestvovao u četiri od pet golova "orlova". Dva od njegova četiri udarca su završila u mreži, a dva od tri ključna dodavanja rezultirala kao asistencije. I ne samo to, Srbin je kompletirao i četiri driblinga i napravio četiri starta, čime je zaslužio individualnu nagradu."

Izvor: Guliver, Alex Grimm/Bongarts

Osim Kostića, i Lionel Mesi je zaradio ocjenu 10.0, pošto je bio asistent sva tri pogotka Barselone u pobjedi nad Betisom (3:2).

U odličnom društvu se našao Fića, a vrijedi spomenuti da je uprkos porazu njegove Rome i AleksandarKolarov u timu nedjelje. On je zaradio ocjenu 8.9, a kao razlog za to su naveli četiri stvorene šanse, dva uspješna driblinga, dva udarca ka golu, ali i pet startova, pet izbijenih lopti i tri "presječene" lopte.

Ovako izgleda cjelokupan tim kola u formaciji 4-4-2:

Švolov (Frajburg, 8.0) - Ture (Ajntraht, 8.3), Upamekano (Lajpcig, 8.4), Điku (Strazbur, 8.2), Kolarov (Roma, 8.9) - Čendler (Ajntraht 9.7), Ramirez (Sampdorija 9.6), Di Marija (PSŽ, 8.9), Kostić (Ajntraht 10.0) - Lapadula (Leće, 9.4), Mesi (Barselona 10.0).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.