Fudbal

Zoran Tošić ima dve ponude, napušta Partizan posle večitog derbija!

Autor mondo.rs

Čini se da će nekadašnji reprezentativac napustiti Partizan u narednom periodu.

Izvor: MN PRESS

Zoran Tošić je pred odlaskom iz Humske 1. Kako stvari stoje, iskusni fudbaler Partizana bi uskoro mogao da napusti ekipu Partizana i preseli se na istok.

Naime, za njega su stigle dve ponude i odlazak iz redova crno-belih mogao bi da usledi već posle 162. "večitog" derbija!

Za Tošića su zainteresovana dva kluba - Kairat iz Kazahstana i jedan neimenovani klub iz Kine.


Dve ponude su sa finansijskog aspekta očigledno vrlo dobre, a Tošić, koji sa Partizanom ima ugovor do leta, ističe da će uskoro doneti odluku.

"Istina je da imam ponude iz Kairata i iz Kine, ali nisam još odlučio. Do kraja meseca ću videti“, objasnio je Zoran Tošić. I u Kazahstanu i u Kini prelazni rok i dalje traje, tako da nema prepreka da do transfera i dođe.

Tošić je do sada u dresu Partizana, u drugom mandatu, postigao 26 golova i pridodao još 17 asistencija na 80 odigranih utakmica.

Kako je situacija vrlo jednostavna i da Tošiću ugovor ističe 30. juna, crno-beli bi mogli da očekuju određeno obeštećenje za prodaju igrača, a za Tošića najvažnija činjenica je da Kairat nudi dvogodišnji ugovor.

Imajući u vidu da će Tošić u aprilu napuniti 33 godine, to je vrlo važan aspekt eventualne saradnje. Ukoliko se na kraju i odluči za Kairat, kao što u ovom trenutku deluje realnije, Tošić bio postao saigrač još jednog bivšeg igrača Partizana Nebojše Kosovića.

Ono što je poznato, a što je i Tošić nagovestio, jeste da neće žuriti sa donošenjem odluke. Prelazni rok u Kazahstanu još uvek traje, a tamošnji šampionat počinje 7. marta, šest dana nakon 162. "večitog" derbija.

Proteklog vikenda protiv Radnika iz Surdulice je na najbolji način započeo 2020. godinu, pogotkom iz slobodnog udarca.

Tagovi