• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bambi" Tošić skinuo paučinu i poručio: Neka drugima, imam dovoljno satova

Autor Vladimir Sukdolak

Fudbaler Partizana imao vrlo dobro izdanje protiv Radnika. Njegovim prelijepim golom "parni valjak" otvorio proljećni dio sezone.

 Partizan-Radnik-3-0-Zoran-Tosic-gol-video Izvor: MN PRESS

Zoran Tošić bio je jedan od najboljih igrača Partizana na startu proljećne sezone Superlige Srbije.

Krilni napadač "parnog valjka" lijepim golom iz slobodnog udarca načeo je Radnik iz Surdulice i crno-bijelima trasirao put ka sigurnoj pobjedi (3:0).

Možda će vas zanimati

Partrizan je osvojio tri boda, postigao tri gola i sačuvao mrežu gola Vladimira Stojkovića netaknutom. Te činjenice, osim ove da je ostvarena pobjeda, nisu zadovoljile trenera Savu Miloševića. 

"Dobro je kad trener nije zadovoljan. To znači da postoji ogroman prostor za napredak. Ne bi trebalo da se zadovoljavamo malim stvarima. Mi smo Partizan, moramo da težimo boljem. Polako izlazimo iz priprema, hvatamo takmičarski ritam, saglasan sam da nije bilo sjajno, ali opet smo stvorili dosta šansi, dobili 3:0, dobro je da smo ubjedljivo počeli nastavak prvenstva", počeo je Tošić razgovor sa novinarima poslije duela sa Surduličanima.

Takmičarske utakmice su, ipak, dosta drugačije od pripremnih.

"Privikavamo se. Imali smo prijateljske, a sad su počele utakmice za bodove, gdje je veća odgovornost, a strah od greške malo veći, igra se pažljivije. I teren je bio u malo lošijem stanju, a navikli smo da je naš najbolji u ligi. To nas je malo sputalo da pružimo još bolju igru, ali je svaka pobjeda dobra. Ne bih previše gledao pobjedi u zube. Možda će neko reći 'nije to ta igra Partizana' ili 'nije to ta lepršavost', ali pored tri gola mogli smo da damo još dva, tri, a ne vidim da je Radnik imao neku ozbiljnu šansu", prisjetio se fudbaler Partizana dešavanja sa terena.

Sudija Bojan Nikolić propustio je na početku meča da dosudi čist penal za crno-bijele, kada je Tošić pokošen u kaznenom prostoru Radnika.

Isto tako, arbitar Nikolić prestrogo je dosudio slobodan udarac za "valjak" iz kojeg je Tošić "skinuo paučinu".

"U dilemi sam da li je to bio faul, ali je sigurno bio prekršaj nadamnom u petom minutu, za penal. U to sam sto odsto siguran. A ovaj trenutak prije slobodnog udarca nisam vidio", ocenio je Tošić.

Partizan je i jesenji dio sezone počeo golom Zorana Tošića u Inđiji.

"Uvijek dobro počnem, ali onda nekako malo stanem... Ha-ha-ha...", nasmijao se je jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Partizana i nastavio: "Dobro se oskećam, kvalitetno smo radili na pripremama, sad imamo više vremena, jer nemamo Ligu Evrope, samim tim ni veliki broj utakmica, već sedam dana pauze između dva kola. Biće sve kako valja".

Njegov gol imaće ozbiljnu konkurenciju u borbi za sat koji se dodjeljuje strijelcu najljepšeg pogotka u kolu.

Fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović je bio vrlo efektan protiv Čukaričkog.

"Neka... Neka im daju nagrade, imam kod kuće dovoljno satova. Nisu mi potrebni", sa osmjehom je odgovorio.

Malo je nedostajalo da Tošićeve "makazice" protiv Radnika ostanu van konkurencije.

"Žao mi je što nisu ušle. Video sam Šćekićev potez, imao u glavi da mi je dao da uradim to, bilo je blizu... Bilo je u stilu mog kuma Ognjena Ožegovića, da podsjetim na njegove ludorije na terenu", opisao je Tošić momenat kada je atraktivno pokušao da zatrese mrežu Radnika.

Tošić djeluje dosta sigurnije na terenu.

"Dosta sam pričao sa ljudima iz kluba, vezano za našu igru i sebe. Svaku utakmicu hoću da odigram na najvišem nivou, ali nekad dođete u period kad ne zavisi mnogo toga od vas, noge ne slušaju, glava ne može da se namjesti. Kao i svaki igrač, postoje periodi koji su loši. Potrebno je da radiš da iz njega izađeš. Tako i ja. Imam periode kad ne ide, iako to ne želim. Znači mi svaki gol, nadam se da ću što duže držati formu i pomagati ekipi", mišljenja je nekadašnji fudbaler CSKA iz Moskve.

Upravo je u prestonici Rusije upoznao Bibarsa Natha, s kojim je od ove sezone saigrač i u Partizanu. I Izraelac je bio strijelac gola iz "slobodnjaka" protiv Radnika.

"Fenomenalan gol", oduševljen je Tošić. Zatim je uporedio dva pogotka.

"Čiji je ljepši? Uh... Oba su majstorska: moj preko živog zida, on u golmanov ugao. Ne mogu da se opredijelim, neka bude 50:50".

Natho je stigao u Partizan na poziv Tošića, a cilj je osvajanje trofeja.

"To je razlog što sam Natha preporučio ljudima u klubu. Svaki njegov gol je kao da sam ga ja dao. Drago mi je što i on donosi dobrog Partizanu. Nadam se da ćemo i ubuduće osvajati trofeje. Vidim da se osjeća komforno na terenu, ima 31, 32 godine, pronašao se ovdje, odgovaraju mu Partizan, Beograd, djecu je upisao u školu, jedan je od vođa ekipe, ne vidim razlog zašto bi tražio nešto novo. Ssd, vidjećemo dokle će to da potraje", rekao je Tošić.

Dok smo razgovarali sa Tošićem, pored nas je prošao nekadašnji igrač crno-bijelih, a danas as Radnika - Nemanja Tomić.

Naš sagovornik ga je zamolio da ga sačeka kako bi mu dao dres, a onda je i nama vrlo pohvalno pričao o fudbaleru koji je za Partizan odigrao 158 utakmica i postigao 31 gol.

"Fenomenalan je! Igrali smo na istoj strani terena, on lijevo, ja desno, ne znam da li je jednu loptu pogriješio tokom utakmice. I dan-danas je vrhunski igrač. Radniku je potrebno više takvih igrača da bi napravio rezultat, ali Neca radi fenomenalne stvari".

Lazar Pavlović je najbolje ocijenjeni mladi igrač Partizana na zimskim pripremama. Protiv Radnika je dobio šansu u finišu.

"Kad sam bio u njegovim godinama, igrao sam lijevog beka. Nisam pitao. Samo sam tražio šansu da igram, bilo gdje da su me stavili igrao sam. Tako je i za njega najbitnije da je što više na terenu. Najbolja pozicija mu je u sredini veznog reda, ali i ovih 15-20 minuta po krilu je dobro odigrao", završio je Zoran Tošić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC