• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikalan stav trenera Izviđača: Tufekčića doživotno izbaciti!

Autor mondo.ba

Toni Čolina vjeruje da nakon incidenta u revanš utakmici u Gračanici kapitenu domaćeg sastava više nije mjesto u rukometu

 Trener Izviđač doživotno izbaciti Adnan Tufekčić Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Mnogo bure diglo se u bh. sportskoj javnosti povodom revanš utakmice četvrtfinala rukometnog Kupa BiH između Gračanice i Izviđača.

Utakmica je završena Pirovom pobjedom (22:15) domaćeg sastava, kojem je nedostajao jedan gol za plasman na završni turnir, ali je ostala u sjeni incidenta koji se dogodio u finišu utakmice.

Možda će vas zanimati

Naime, pri rezultatu 20:14, rukometaš ''skauta'' Stjepan Jozinović je oštro faulirao Omera Mehmedovića, nastalo je međusobno naguravanje igrača dva tima, a ''prvo ime'' incidenta bio je član Gračanice Adnan Tufekčić, koji je Jozinovića udario šakom u glavu, zbog čega je dobio plavi karton.

O ovom incidentu se za ''Dnevni list'' oglasio trener Ljubušaka Toni Čolina, koji po pitanju sudbine igrača protivničke ekipe ima radikalan stav.

''Očekujem da Tufekčića doživotno izbace iz rukometa. Ako je Žikica Milosavljević bio suspendovan na 14 mjeseci zbog gurkanja službene osobe, mislim da bi ovoga trebalo doživotno izbaciti'', jasno je svoj stavi iznio strateg aktuelnog šampiona BiH.

Što se tiče samog incidenta...

''To je stvarno sramotan čin njihovog kapitena koji bi trebalo da bude svima na terenu i oko terena, a on je ispao kao najveća… da ne kažem štoa Udario je Stjepana Jozinovića direktno šakom u glavu i onda se povukao, stvarno sramota za gračanički i bh. rukomet. Udariti tako klinca od 19 godina je van pameti. Zatvoreno mu je oko, stvarno katastrofa'', istakao je Čolina.

Tokom jučerašnjeg dana se po ovom pitanju saopštenjem za javnost oglasila i sama Gračanica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sulo šupljika

Izbaciti huliganima nije mjesto na sportskim terenima nego na utakmicama partizana i zvezde .

Čova buraz

Ova Gračanica je već odavno trebala biti suspendovana, prvo zbog svjesne podvale neregistrovanog igrača, a ovo sad je za zatvora....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC