• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gračanica osudila ponašanje svog kapitena: Da se nikad ne ponovi u BiH!

Autor mondo.ba

Rukometni klub Gračanica oglasio se nakon incidenta koji je na utakmici protiv Izviđača izazvao kapiten Adnan Tufekdžić.

 RK Gračanica - saopštenje nakon incidenta Adnan Tufekdžić. Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Izviđač je sinoć na ''vrućem'' terenu u Gračanici sačuvao plus od osam golova iz prve četvrtfinalne utakmice Kupa BiH (29:21) i plasirao se na završni turnir, čiji će domaćin biti naknadno određen.

''Skauti'' su za trideset minuta drugog poluvremena uspjeli SAMO TRI PUTA da zatresu mrežu rivala, kojem je nedostajao samo jedan pogodak za plasman u narednu fazu kup-takmičenja.

Možda će vas zanimati

Meč je na kraju završen rezultatom 22:15, a u prelomnim trenucima je, nažalost, i prekinut...

Naime, pri rezultatu 20:14, došlo je do međusobnog naguravanja igrača dva tima nakon jednog prekršaja Stjepana Jozinovića nad Omerom Mehmedovićem.

Nakon što se u opštem metežu na zemlji član domaćeg sastava Vladimir Tomić kojeg je odgurnuo Miloš Kos, pravdu je odlučio da potraži njegov saigrač Adnan Tufekčić, udarivši Jozinovića u lice.

Tim povodom oglasio se klub iz Gračanice, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića.

Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti. Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku.

Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena.

U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju.

Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici.

Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice.

Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine", saopštio je RK Gračanica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC