Fudbal

Kakva vest! Ronaldinjo i Rivaldo ponovo igraju za Brazil na Mundijalu!

Autor mondo.rs

Doduše, revijalnom, u fudbalu na pesku.

Izvor: Guliver/Getty Images/Martin Rose

Spektakl će biti od 23. do 29. marta u Brazilu, pošto će u tom periodu biti održano Svetsko prvenstvo u fudbalu!

Doduše, ne ono zvanično, pod okriljem FIFA, već dosta drugačije takmičenje...

Utakmice će biti igrane na dosta većem terenu, dimenzija 30x42 metra (u odnosu na standardnih 27x35), ekipe će imati pet igrača i golmana (u odnosu na uobičajenih 4+1) i igraće se 2x20 minuta, umesto 3x12.

Na takmičenju će učestvovati Argentina, Nemačka, Tunis, Italija, Hrvatska, Meksiko, Francuska, Kuvajt, Bolivija, Čile, Kanada i Brazil.

I tu dolazimo do glavne vesti...

Domaćini su željni da prirede spektakl, pa su najavili da će dres reprezentacije ponovo obući "mađionirači sa loptom" - Ronaldinjo i Rivaldo, tandem koji je ne toliko davno oduševljavao fudbalske navijače na velikom, travnatom terenu.

Zamislite šta će tek činiti na pesku!

Evo i nagoveštaja:


Koliki značaj Brazilci daju ovom turniru pokazuje i to što će utakmice od četvrtfinala biti igrane u dvorani u kojoj su tokom Olimpijskih igara 2016. bili održavani teniski mečevi. Njen kapacitet je čak 10.000 mesta!

"Celu priču već mesecima promovišu Ronaldinjo i Rivaldo, koji će zaigrati za Brazil. Organizatori žele da u svakoj reprezentaciji bude neka poznata zvezda", najavio je za portal "24 sata" Dragan Đukanović, koji je začetnik priče o fudbalu na pesku u Hrvatskoj.