Fudbal

Zanimljiv stav trenera Eibara: "Mesi zna da se odmara tokom utakmice''

Autor mondo.ba/Anadolija

"Ako biste mu dali slobodan dan, mislim da bi se još više umorio gledajući utakmicu s tribina, a to bi to za njega bilo gore", rekao je Mendilibar povodom najava da bi Argentinac mogao da propusti sutrašnji duel

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Fudbaleri Eibara, koji se trenutno nalaze na 16. mjestu Primere, sutra će "Nou Kampu" igrati protiv Barselone u okviru 25. kolu La Lige.

Trener gostujuće ekipe Hoze Luis Mendilibar je u najavi meča sa drugoplasiranim timom prvenstva istakao je da će "Lionel Mesi sigurno igrati u toj utakmici, iako pojedini mediji pišu da bi mogao da odmara".

"Ne mislim da će Mesi odmarati. Taj tip se odmara tokom utakmice. Zna kada treba da krene i učestvuje u igri, a kada da odmara. Ako biste mu dali slobodan dan, mislim da bi se još više umorio gledajući utakmicu s tribina, a to bi to za njega bilo gore", rekao je Mendilibar.

Potom se prisjetio jedne situacije s Mesijem dok je bio trener Osasune.

"Igrali smo meč u Kupu kralja protiv Barselone na Nou Kampu. Tog jutra pojavila se informacija da Mesi neće igrati jer, navodno, ima stomačnih problema. Nakon ručka, rečeno nam je da je pozvan i da će biti na klupi. Tokom utakmice, dok smo gubili 2:0, vidio sam da se Mesi zagrijava. Ušao je u igru, postigao dva gola i mi smo na kraju izgubili s 4:0", prisjetio se trener Eibara.

Duel Barselone i Eibara počinje u 16 časova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.