• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda podmlađena u nastavku: "Da napadnemo svakoga od prvog minuta!''

Autor mondo.ba/Fena

Tuzlacima predstoji borba za opstanak, a duel s ekipom Mladosti u okviru prvog kola proljećnog dijela sezone mogao bi u mnogo čemu da im bude prekretnica.

 Premijer liga BiH 20. kolo Sloboda Mladost Gradimir Crnogorac najava Izvor: FENA/Miroslav Petrović, arhiva

Fudbaleri tuzlanske Slobode u drugi dio sezone ulaze sa osjetno podmlađenim i promijenjenim timom. Tuzlacima predstoji borba za opstanak, a duel s ekipom Mladosti u okviru prvog kola proljećnog dijela sezone mogao bi u mnogo čemu da im bude prekretnica.

Možda će vas zanimati

Debitantski nastup u službenim susretima imaće i novi šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac, koji kaže da je veoma zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda.

"Nije fraza ako kažem da će biti veoma teška i zahtjevna utakmica protiv Mladosti. Imamo skoro u potpunosti novu, a uz to i vrlo mladu ekipu. Dobro smo radili, kako mladi, tako i oni stariji igrači. Atmosfera je veoma pozitivna i nadam se najboljem", rekao je Crnogorac u razgovoru za Fenu.

Sloboda i Mladost su "komšije" na prvenstvenoj tabeli, imaju po 17 bodova i traže bodove spasa.

"Pokušaćemo da gajimo novi stil igre, a to je da od prvog minuta napadnemo svaku ekipu. Igraćemo za gol više i u nedjelju bi trebalo da pobijedimo", rekao je novi "coach" tima s Tušnja.

Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Poredeći ekipu koja je završila prvi dio prvenstva, kada je bio pomoćnik Milenku Bošnjakoviću, i sadašnju koju je u dobroj mjeri sam formirao i uigravao, Crnogorac kaže da je sadašnja ekipa ispred prethodne.

"Ova je puno mlađa i poletnija, dosta je novih igrača koji su se uklopili u dobru cjelinu. Sada imamo sastav pun elana i želje za nadigravanjem i pobjeđivanjem. Logično je da dajem prednost ovoj ekipi jer s njom radim, a ona će u budućnosti pokazati drugačije, ljepše lice Slobode. Naravno, treba s njima još dosta rada, ali i strpljenja", smatra Crnogorac.

Za nedjeljni duel stručni štab ne može računati na kapitena Amara Beganovića, koji "odrađuje" posljednju utakmicu kazne zbog crvenog kartona, dok su Almir Bekić i Armin Hodžić povrijeđeni.

Utakmica između Slobode i Mladosti igra se u nedjelju na "Tušnju" sa početkom u 14.30 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Subota:

Radnik - Željezničar (14.30)

Velež - Zvijezda 09

Sarajevo - Tuzla siti (17.30)

Nedjelja:

Sloboda - Mladost (14.30)

Čelik - Zrinjski

Široki Brijeg - Borac (17.30)

TABELA: Sarajevo 36, Željezničar 35, Borac 35, Tuzla siti 34, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC