• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg preko Borca želi u vrh Premijer lige BiH

Autori mondo.ba Autori Fena

Široki je sedmoplasirana ekipa prvenstva, s 27 bodova, osam manje od trećeplasiranog Borca te devet manje od lidera Sarajeva.

 Široki Brijeg preko Borca želi u vrh Premijer lige BiH Izvor: MONDO

Pomoćni trener Širokog Brijega Jure Ivanković najavio je utakmicu protiv Borca u nedjelju kazavši kako se u prve tri utakmice Široki može priključiti borbi za vrh.

Ivanković je kazao kako je ekipa Borca iskusna s puno dobrih pojedinaca, dodavši da se toj utakmici posvetila pažnja i tokom priprema.

"Najmanje golova su primili u jesenjem dijelu prvenstva, pripremamo se za njih već 15 dana, izričito po nekim njihovim vrlinama i manama, nadam se da ćemo u nedjelju to dobro primijetiti i započeti proljetni dio pobjedom", kaže Ivanković.

Govoreći o igračima na koje ne može računati, poput Matića, Vukoje, Bagarića, Kvesića, Jovića..., pomoćni trener Ivanković je rekao da će oni koji budu mijenjali povrijeđene igrače zasigurno pokazati jedan zavidan nivo.

Igrač Širokog Ante Hrkać ponovio je trenerov stav o pripremama, kazavši da su one odrađene "na najbolji mogući način".

"Borac ima ozbiljnu ekipu. Kao prvo, tu mislim na Stojana Vranješa i Gorana Zakarića, malo su nas poremetile povrede, neki će nam igrači faliti, ali ne sumnjam da će ovi koji ih budu mijenjali biti dovoljno dobri", ocijenio je Hrkać.

Na pitanje novinara o tomu kako su se prilagodili igrači koje je Široki doveo, Ivanković je kazao kako se većina njih prilagodila vrlo brzo jer su se s igračima Širokog susretali na mnogobrojnim prijateljskim susretima.

Široki i Borac igraju u nedjelju od 17.30, na stadionu "Pecara" u Širokom Brijegu prvu utakmicu proljetnog dijela sezone.

Plavo-bijeli će u utakmicu odraditi i bez glavnog trenera Tonija Karačića koji je bolestan, pa će ih s klupe voditi pomoćni trener Ivanković.

Široki je sedmoplasirana ekipa prvenstva, s 27 bodova, osam manje od trećeplasiranog Borca te devet manje od lidera Sarajeva.

Ako uspije ostvariti nekoliko vezanih pobjeda u narednom dijelu sezone, Široki bi mogao zadržati priključak vrhu tabele.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO

Subota:

Radnik - Željezničar (14.30)
Velež - Zvijezda 09
Sarajevo - Tuzla siti (17.30)

Nedjelja:

Sloboda - Mladost (14.30)
Čelik - Zrinjski
Široki Brijeg - Borac (17.30)

TABELA: Sarajevo 36, Željezničar 35, Borac 35, Tuzla siti 34, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC