• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac devet godina "posti" u Širokom Brijegu: Neka Zakarić pogodi i sada!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posljednji put Borac je na "Pecari" slavio 2011. godine, a tada jedini strijelac za domaće bio je Goran Zakarić, najzvučnije pojačanje banjalučkog tima ove sezone.

 Borac devet godina "posti" u Širokom Brijegu: Neka Goran Zakarić pogodi i sada! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Goran Zakarić najzvučnije je pojačanje zimskog prelaznog roka, ne samo u Borcu, nego možda i u svim premijerligaškim ekipama.

Sjajni golgeter u Antaliji se priključio "crveno-plavim", odradio pripreme sa novim saigračima i potpuno spreman dočekuje start drugog dijela sezone.

Sudbina je htjela da se već u prvom kolu Borac sastane sa njegovim bivšim klubom Širokim Brijegom, gdje se Zakarić potpuno afirmisao.

Možda će vas zanimati

Sjajni nastupi u Kozari iz Gradiške bili su povod za potpis ugovora sa Širokobriježanima 2010. godine, a već godinu dana kasnije otisnuo se u zagrebački Dinamo. Nastupao je zatim i za Lokomotivu, Partizan iz Beograda, jedno vrijeme nosio je dres Zrinjskog, pa Željezničara, dok je posljednji angažman imao u Rumuniji, gdje je nosio dres Univerzitatee iz Krajove.

Sada je član Borca, ekipe koja "puca" na najviši plasman, a momak rođen 1992. godine u Gradišci uvjeren je da može pomoći Banjalučanima u borbi za trofeje.

"Veoma sam srećan i zadovoljan što sam konačno postao igrač Borca. Već nekoliko godina sam povezivan sa Borcem i Banjalukom, ali moji misli su išle drugim smjerom. Nadam se da ću svojim igrama, zalaganjem, htijenjem i voljom, koji su u ovom trenutku zaista veliki, pomoći klubu da nastavi u ritmu iz prošle polusezone. Bila je nezgodna pauza u vrijeme kada je Borac bilježio dobre rezultate, ali tu se ništa ne može promijeniti. Pripreme smo prošli bez ozbiljnijih problema, tako da jedva čekamo utakmicu sa Širokim Brijegom", poručio je Zakarić.

Svjestan je da će meč na neugodnoj "Pecari" (nedjelja, 17.30, TV Arena Sport), gdje Borac ne zna za trijumf punih devet godina, biti izuzetno težak i neizvjestan.

"Znamo da nas čeka težak zadatak. Široki Brijeg je jako nezgodan protivnik Borcu. Igrao sam u Širokom Brijegu i znam da su utakmice s Banjalučanima uvijek bile tvrde. Ipak, ako imamo pravi voljni momenat i budemo na nivou, vjerujem da možemo ići po tri boda, koji bi bili dodatni vjetar u leđa", poručuje novi golgeter Borca.

/NEUGODNA "PECARA" - PRVA BORČEVA STANICA KA EVROPI/

Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Iako nije bio sa novim saigračima od početka priprema, uspio je proći onu najvažniju fazu trenažnog procesa, tako da će od prvog proljećnog kola biti u pogonu i ravnopravno konkurisati za prvu postavu.

"U posljednjih četiri-pet mjeseci bio sam u Krajovi i tamo sam imao kontinuitet dobrih igara. I nakon odlaska, radio sam individualno do odlaska u Antaliju i potpisivanja ugovora s Borcem. Vrijedno sam radio i nadam se da ću biti na onom nivou na koji sam ja navikao, ali i ljudi koji me prate. Daću sve od sebe na svakoj utakmici, nekad će to biti dovoljno, nekad ne, ali ne možemo uvijek na to da utičemo", iskren je Zakarić.

S obzirom da je već nastupao u tri premijerligaške ekipe, a sada će nositi dres Borca, dobro je upoznat sa dešavanjima u BiH.

"Srećan sam što sam tu, nakon dvije godine ponovo na bh. terenima. I tokom perioda kada nisam bio u BiH, pratio sam dešavanja u ligi. Upoznat sam sa stanjem i nadam se da ću i ja dati svoj doprinos ka ostvarenju ciljeva koji klub ima."

TABELA PREMIJER LIGE BIH

Sarajevo 36, Željezničar 35, Borac 35, Tuzla siti 34, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Te 2011. godine, kada su se Banjalučani posljednji put radovali u Širokom Brijegu, Zakarić je pogodio mrežu Borcu, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz, jer su gosti stigli do trijumfa i odnijeli sva tri boda pogocima Darka Maletića, sadašnjeg pomoćnog trenera Borca, te Srđana Grahovca.

"Igrao sam tada i postigao gol, a moj kolega iz mlade reprezentacije BiH Srđan Grahovac postigao je pobjedonosni gol za Borac. Široki Brijeg ima svoju viziju igre, uvijek je nezgodan protivnik, naročito pred domaćom publikom, gdje mnoge ekipe imaju probleme. Moramo biti spremni na tvrd meč, ali imamo ogroman kvalitet i iskustvo u ekipi i vjerujem da nam to može donijeti mnogo dobrog, ne samo u ovoj utakmici, nego i u narednim. Težak je raspored, ali sada nam je prioritet ova utakmica i nadam se da ćemo se s 'Pecare' vratiti srećni i zadovoljni", zaključio je Zakarić.

Anketa

Može li Borac prekinuti neugodnu tradiciju u Širokom Brijegu?

  • Može, vrijeme je za pobjedu Borca

    68.97% (20)

  • Biće neriješeno

    20.69% (6)

  • Teško, Široki Brijeg će slaviti i sada

    10.34% (3)

Može li Borac prekinuti neugodnu tradiciju u Širokom Brijegu?

Rezultati

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC