• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Sada je zvanično: Borčeva transfer "bomba" je Goran Zakarić!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučani angažovali ogromno pojačanje.

 Goran Zakarić potpisao za FK Borac Banjaluka Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Danima su Banjalučani najavljivali transfer "bombu", a danas je postalo jasno da će to biti Goran Zakarić!

Nekadašnji napadač beogradskog Partizana i Dinama iz Zagreba priključio se danas novim saigračima u Antaliji, a saradnja je dogovorena na godinu dana.

To je u javljanju za MONDO iz Turske potvrdio je predsjednik "Velikana iz Platonove" Vico Zeljković.

Još vijesti o Borcu

"Dobili smo ogromno pojačanje i veliko nam je zadovoljstvo što smo uspješno okončali ovaj posao. Iako su ga željeli mnogi klubovi, kako iz Premijer lige BiH, tako i iz lige Kazahstana, koja je finansijski nekoliko puta jača od naše, mogu da pohvalim Zakarića i njegov karakter. Iako je imao mnogo unosnije ponude, njegova želja i fudbalski motiv bili su presudni da dođe u Borac, da se bori za najviši plasman, za titulu i izlazak u Evropu", istakao je Zeljković.

KARIJERA

Goran Zakarić rođen je 7. novembra 1992. godine u Gradšci. Sjajni nastupi u Kozari omogućili su mu transfer u Široki Brijeg, a zatim i u zagrebački Dinamo. Potom je nastupao za Lokomotivu, ponovo Dinamo i Široki Brijeg, a zatim i za Zrinjski. U hrvatskoj je još igrao za Slaven Belupo, uslijedio je potom odlazak u sarajevski Željezničar, pa u Partizan. Poslije rastanka sa beogradskim "crno-bijelim", kratko je bio član rumunske Univerzitatee iz Krajove.

Prvi čovjek Borca smatra da je ekipa u pravo vrijeme dobila istinsko pojačanje i da će Zakarić imati sasvim dovoljno vremena da se upozna i uigra sa novim saigračima ,te da se uklopi u sistem koji preferiše trener Branislav Krunić.

"Poslije određenih turbulencija koje je imao u posljednje vrijeme u karijeri, njegova želja bila je da se vrati u formu. Potreban mu je mir i sigurno mu je mnogo lakše što će biti bliže kući. Sve je ovo trajalo malo duže, s obzirom da je imao zaista ogromnu ponudu iz Kazahstana. Pojačanje stiže u pravo vrijeme i siguran sam da će značajno doprinijeti ostvarenju naših cilljeva, a oni su poznati - izlazak u Evropu, što je primarni cilj, a ako se otvori mogućnost i borba za trofeje", jasan je Zeljković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Zakarić je sa banjalučkim premijerligašem dogovorio saradnju na 12 mjeseci, a nema sumnje ukoliko obje strane budu zadovoljne da ista bude dodatno produžena.

"Zakarić je bio i reprezentativac, iza sebe ima brojne uspjehe, a bio je i najbolji igrač naše lige, tako da se s pravom može reći da se radi o transfer ’bombi’. Dogovorili smo saradnju na godinu dana."

Dolaskom Zakarića odrađen je najveći dio posla kada je u pitanju zimska "pijaca".

"Nije nam želja da igrače dovodimo samo radi broja, nego strpljivo tražimo da pogodimo sa pojačanjima. Mislim da smo jedini tim u BiH koji je uspio zadržati kompletan igrački kadar, svi igrači koji su imali bitnu ulogu i iznijeli prvi dio prvenstva ostali su tu. Praktično da nemamo igrače koji će na ljeto biti slobodni. Dogovorili smo nastavak saradnje sa Nemanjom Janičićem i Sašom Kajkutom, ostaju nam još samo Siniša Dujaković i Mladen Lučić, sa kojim ćemo posao završiti po povratku u Banjaluku, što će biti dobar temelj za vrijeme koje dolazi", poručio je Zeljković.

Rukovodstvo kluba sa Gradskog stadiona sa većinom ključnih igrača dogovorilo je nastavak saradnje, što naravno ne isključuje mogućnost , ukoliko se ukaže prilika, da se angažuje još neko pojačanje do kraja prelaznog roka.

"Svaki prelazni rok koristimo da ekipu podignemo na viši nivo, a za to je potrebno vrijeme. Nemoguće je tokom jednog prelaznom roku dovesti nekoliko kvalitetnih igrača, a to svakako nije ni dobro za ekipu. Dva-tri top igrača idealno je da se dovedu u svakom prelaznom roku, a vjerujem da smo to uradili sa Marinom Galićem u defanzivi i sada sa Zakarićem."

Zeljković je osvrnuo i na dosadašnji tok priprema, sa akcentom na današnji meč protiv ruskog drugoligaša Čajke, koji je prvi uspio da savlada Borac u Antaliji (2:1).

"Iako to nije popularno reći, nekad je tokom priprema dobro i izgubiti. Dobro je da je ekipa radi kvalitetno, da su svi zdravi i da fizički dobro stojimo. Rezultat u prijateljskim utakmicama naravno da je u drugom planu, iako je uvijek bolje pobijediti", rekao je Zeljković.

Poznato tursko ljetovalište pravi je raj, gdje igrači mogu nesmetano da obave najvažniji dio pripremnog ciklusa.

"Imamo zaista fenomenalne uslove, ali danas je vladalo pravo nevrijeme, kako u Antaliji, tako i u ostatku Turske. Utakmica je igrana u neregularnim uslovima, po jakom vjetru, tako da je danas bilo najvažnije da se niko ne povrijedi i da se igrači dobro istrče", zaključio je Zeljković.

Borac će u Antaliji igrati još dva prijateljska meča, u subotu i nedjelju, protiv Irtiša iz Pavlodara, odnosno kijevskog Dinama, nakon čega se ekspedicija "crveno-plavih" vraća u Banjaluku.

Posljednji, finalni test-meč, tim Branislava Krunića imaće na "Bilinom polju" protiv Čelika 15. februara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

MONDO u Antaliji

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC