• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su budućnost Borca: Sedam juniora na pripremama u Antaliji

Autor Dragan Šutvić

Dobro zapamtite ova imena - neki od njih će sigurno napraviti veliku karijeru

 FK Borac pripreme Antalija juniori Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

/Od izvještača Monda iz Antalije Dragana Šutvića/

Fudbaleri Borca od 27. januara borave na pripremama u Antaliji.

''Crveno-plavi'' će u turskom ljetovališu ostati do 10. februara, a u banjalučkoj ekspediciji nalazi se i sedam juniora, koji su nedavno potpisali ugovore sa klubom.

Pod budnim okom stručnog štaba, priliku da se dokažu na turskim terenima dobili su David Čavić, Nikola Turanjanin, Dejan Javorac, Vladimir Arsić, Đorđe Milojević, Andrej Bosnić i Marko Kujundžić.

Pomoćni trener Darko Maletić, sa kojim smo takođe razgovarali u Antaliji, rekao je da sa seniorima u ovom trenutku trenira ono najbolje što sadašnja juniorska selekcija može da ponudi.

''Sa nama treniraju, pokušavaju da se nametnu, pa ćemo vidjeti. Nije realno da svi budu u konkurenciji, ali sigurno neko hoće. Ovo je za njih sve veliko iskustvo, sami treninzi sa starijim igračima njima puno znače. Dobiće naravno šansu na nekim utakmicama u Antaliji da se pokažu i dokažu. Borac se svakako mora okretati omladinskoj školi i svaki mogući trenutak tokom budućih priprema treba da iskoristimo da se ukaže šansa mlađim igračima. Naravno, sve zavisi od rezultata, ali u perspektivi moramo da gledamo na mlade'', rekao je Maletić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

David Čavić je godinu dana dio seniorskog pogona.

''Već smo se privikli na klimu i uslove koji vladaju u Antaliji. Sve je super, a ušli smo već u ozbiljni dio treniranja. Mnogo mi znači što imam priliku da radim sa starijim igračima, od kojih može mnogo da se nauči. Ima ih dosta i svi nam maksimalno pomažu da se uklopimo, a pogotovo kapiten Stojan Vranješ.''

Činjenica da je čak sedam omladinaca doiblo šansu u prvom timu ogromna je satisfakcija za dalji rad svim polaznicima Borčeve škole fudbala.

''Nas sedam je tu, mada u juniorskom timu ima još dosta momaka koji možda zaslužuju da se krenu našim stopama. Juniorska ekipa vrijedno radi, i tamo je sve u najboljem redu a u martu nas očekuje nastavak omladinske Premijer lige BiH.''

Nikola Turanjanin već je ''starosjedilac'' jer su mu ovo četvrte pripreme sa Borcem.

''Ovo za mene nije novitet je sam već prošle godine bio u Antaliji. Ovo su mi četvrte pripreme sa prvim timom i nadam se da ću se nametnuti stručnom štabu da igram malo više takmičarskih utakmica i pomoći klubu da dođe do željenog rezultata. Igrao sam na par utakmica u Prvoj ligi RS, a u Premijer ligi BiH sam debitovao protiv Čelika na Gradskom stadionu. Taj dan će zauvijek ostati u mom sjećanju jer sam po prvi put nastupio za klub iz svog grada u najjačem fudbalskom rangu u državi'', iskren je Turanjanin. 

Kao nagrada za posvećenost, u decembu je stigla nagrada u izboru dnevnog lista ''Glas Srpske''.

''Tako je, i prošloj godini sam bio među deset najperspektivnijih sportista RS u izboru Glasa. To je došlo kao rezultat rada u klubu, sav trud se isplatio.''

Dejan Javorac (2002.) debitant je na pripremama.

''Prvi put sam sa seniorskom ekipom i mnogo mi znači što sam tu. Ponosan sam na se i momke koji su doputovali u Antaliju zajedno sa mnom, a nadam se da ću uskoro debitovati za klub iz svog grada. To mi je želja od malih nogu i na Borac gledam kao na porodicu'', iskren je Javorac.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Iskrenost ne krije ni još jedan poletarac kojem je Antalija ''vatreno krštenje'' u seniorskom timu Borca. Riječ je o Đorđu Milojeviću (2001. godište).

''Kad sam saznao da ću dobiti poziv da idem u Antaliju, bio sam srećan i prezadovoljan i ovo samo treba da mi bude dodatni motiv za nastavak treniranja. Ekipa nas je dobro prihvatila, stariji igrači poput kapitena Stojana Vranješa i Marka Jovanovića su nam uvijek na usluzi, pitaju nas šta nam treba i takav pristup sa njihove strane nam znatno olakšava rad.''

Nije Milojević nespreman stigao u Tursku, već je prikupljao iskustva od svojih drugara iz juniorskog pogona koji su već dobili čast da budu dio najjačeg tima kluba iz Platonove ulice.

''Pitao sam ih kako je bilo, oni su, naravno, bili puni utisaka, ali je drugačije kad sve to osjetiš na svojoj koži, kad vidiš kako trener sprema ekipu. Nekad sam bio na tribinama i podržavao prvotimce na svakoj utakmici, a sada imam tu čast da sa njima dijelim svlačionicu. Pokušaću da se što prije nametnem šefu i da jednog dana zaigram za prvu ekipu Borca.''

U Borcu Milojević ima priliku da sarađuje sa Branislavom Krunićem i Darkom Maletićem, koji su, kada je igračka karijera u pitanju, bili lideri šampionske generacija ''crveno-plavih'' iz 2011. godine.

''Puno nam pomažu. Dovoljno je samo da pogledamo njihove karijere i vidimo koliko su veliki fudbaleri bili. Pokušavaju da svoje znanje, koje je ogromno, prenesu na nas. Zadovoljstvo mi je što me baš njih dvojica treniraju i što imam priliku da učim od njih'', istakao je Milojević.

MONDO u Antaliji

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC