Fudbal

Malaga u finansijskoj dubiozi, a potencijalni spasilac je Džordž Kluni!

Autor mondo.ba

Slavni glumac izrazio želju da kupi nekadašnjeg četvrtfinalistu Lige šampiona

Izvor: Rodin Eckenroth/Getty Images North America

Španska Malaga je u sezoni 2012-13, na opšte iznenađenje evropske fudbalske javnosti, došla do četvrtfinala Lige šampiona.

Danas, sedam godina kasnije, tim iz Andaluzije nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a u ovom trenutku se takmiči u Segundi, u kojoj, poslije 29 kola, zauzima 14. mjesto, uz samo pet bodova manje od timova koji bi se na kraju sezone preselili u niži rang.

Međutim, postoje najave da bi za klub uskoro mogli da stignu bolji dani, a prste bi mogao da umiješa – Džordž Kluni!

Naime, prema navodima španskih medija, konzorcijum čiji je član slavni glumac izrazio je želju da preuzme komandu nad klubom i vrati ga u finansijskom smislu na pravi put.

Međutim, problem bi mogla da stvori činjenica da je aktuelni vlasnik kluba, katarski šeik Abdulah al-Tani, koji je suspendovan zbog malverzacija u poslovanju, klub procijenio na 86 miliona funti. Američki konzorcijum je, sa druge strane, spreman da plati manje od 30 miliona evra, koliko je sadašnji vlasnik izdvojio prilikom kupovine.

Da Klunijevo interesovanje postoji, potvrdio je predstavnik manjih akcionara Antonio Agilera.

''U gradu se trenutno nalazi jaka producentska kuća, koja od Malage želi da stvori ''evropski Holivud''. U našem gradu snimaju serije za potrebe Amazona, ali u isto vrijeme vode pregovore o preuzimanju kluba. Ipak, oni ne žele da plate tu sumanutu cifru koje Al-Tani traži.''

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.