Fudbal

Barsa krenula u ofanzivu: 70 miliona i dva igrača za Lautara!

Autor mondo.ba

Ovo je najnovija ponuda Katalonaca, koji ''gore od želje'' da dovedu Argentinca u svoj tim

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Lautaro Martinez je u ljeto 2018. godine postao član milanskog Intera, a u tekućoj takmičarskoj sezoni jedna je od udarnih igli ''nerazura'' u fazi napada.

U prvoj sezoni po dolasku na stadion ''Đuzepe Meaca'', 22-godišnji napadač je na 35 utakmica u svim takmičenjima postigao devet golova.

Ove, na trideset do sada odigranih utakmica, Argentinac je zatresao mrežu 16 puta – 11 puta je to učinio na 21 odigranom meču u Seriji A.

Stoga, ne treba da čudi što je ranije dovođen u vezu sa Barselonom, koja je unazad par mjeseci već pokazivala želju da ga dovede na ''Nou Kamp'', a prema današnjim napisima španskih medija, ''Blaugrana'' se baca u potpuno ofanzivu kad je potencijalno dovođenje Lautara Martineza u pitanju!

Katalonski gigant u Martinezu vidi legitimnog nasljednika Luisa Suareza, koji je u januaru proslavio 33. rođendan, a u želji da dovede Lautara u Španiju, Interu nudi sljedeće: 70 miliona evra, Artura Vidala i Nelsona Semeda!

Situaciju po pitanju Lautara (čija izlazna klauzula iznosi 111 miliona evra) i njegovog mogućeg odlaska pomno prate i mančesterski klubovi, ali je, prema navodima medija sa Pirinejskog poluostrva, ''prva u redu'' Barselona, koja bi Martinezu na godišnjem nivou ponudila – sedam miliona evra, što je tri puta više od trenutnih primanja u milanskom klubu.

Lautarov trenutni ugovor sa Interom ističe u ljeto 2023. godine, a Inter je te 2018. godine argentinskom Rasingu platio 24 miliona evra.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.