Fudbal

KONAČNO: Starčević imenovan za novog selektora "zmajića"

Autor mondo.ba

Poslije mnogo peripetija, Slobodan Starčević je od petka konačno imenovan za selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bivši trener Radnika iz Bijeljine Slobodan Starčević odavno je napustio kormilo semberskog kluba kao "već viđeni" selektor "zmajića" umjesto Vinka Marinovića, koji je preuzeo klupu Sarajeva, ali zbog proceduralnih problema je sve do danas bio na "čekanju".

Tehnička komisija FS BiH je članovima Izvršnog odbora ranije predočila da kandidati predloženi od entitetskih saveza za selektora i članove stručnog štaba nisu dostavili kompletnu dokumentaciju, pa je na prethodnoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odluka prolongirana.

Međutim, na danas održanoj sjednici u Sarajevu usvojen je prijedlog odluke o imenovanju selektora i stručnog štaba U-21 reprezentacije BiH.

"Novi selektor nacionalnog „U-21“ tima biće Slobodan Starčević. Asistenti u stručnom štabu biće Mario Ivanković i Haris Alihodžić, a trener golmana je Zoran Sofrenić", saopšteno je iz Saveza.

Starčević je u trenerskoj karijeri, osim Radnika, vodio Borac iz Banjaluke, Krupu, Rudar Prijedor i Tuzlu siti.

"Zmajići" su kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo četvrti na tabeli nakon četiri odigrane utakmice u kojima su savladali Moldaviju (4:0), remizirali sa Belgijom (0:0) i poraženi od Njemačke (0:2) i Velsa (0:1).