Fudbal

Povratak nakon pet godina: Pirlo preuzima tim Juventusa do 23 godine?

Autor mondo.ba

Dogovor još uvijek nije postignut - ali je, prema najavama italijanskih medija, na pomolu

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Andrea Pirlo će se nakon pet godina vratiti u Juventus – i to kao trener ekipe ispod 23 godine.

Legendarni vezista, koji je dres ''stare dame'' nosio četiri godine, odnosno od 2011. do 2015. godine, posljednji igrački angažman imao je 2017. godine u MLS ligi, u taboru Njujork sitija, nakon čega je odlučio da stavi tačku na igračku karijeru i posveti se trenerskom poslu, završivši edukativni program u školi za sticanje licence u Koverćanu.

Torinski dnevni list ''La Stampa'' naveo je da zvanični dogovor još uvijek nije postignut, vjeruje se da će Pirolo pronaći zajednički jezik sa rukodostvom ''bjankonera'' i preuzeti brigu nad timom ispod 23 godine, koji se takmiči u Seriji C.

Tokom igračke karijere, Pirlo je, kad su u klubovi u pitanju, odigrao ukupno 765 utakmica i za to vrijeme postigao 73 golova. Počelo je u Breši, a nastavilo se u Interu, Ređini, Milanu, Juventusu i Njujork sitiju.

Kao igrač je šest puta bio šampion Italije – dva puta sa Milanom i četiri puta sa Juventusom, dok je sa ''rosonerima'' dva puta pokorio Evropu – 2003. i 2007. godine.

Sa reprezentacijom Italije, za koju je nastupao 116 puta, osvojio je titulu svjetskog prvaka 2006. godine na Mundijalu u Njemačkoj, te bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i na Kupu konfederacija 2013. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi