• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li biti odgođene utakmice baraža za EURO 2020: Evo šta kažu u FS BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Administracija Fudbalskog saveza BiH u stalnom je kontaktu sa UEFA.

 Utakmice baraža za EURO 2020 biće odigrane Izvor: Anadolija/Nihad Ibrahimkadić

Slijedeći uputstva i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja koronavirusa, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FS BiH) poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njihovoj nadležnosti, saopšteno je danas iz FS BiH.

"Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodiće se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa", istakli su iz FS BiH, te dodali:

Možda će vas zanimati

"Administracija FS BiH je u stalnom kontaktu sa UEFA, i prema posljednjim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim FS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA, a poštovaće i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavanja javnih skupova u BiH. Utakmice baraža, kao i utakmica U-21 reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja."

Nadalje iz Saveza su pisali, "FS BiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja koronavirusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nova uputstva, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena."

Utakmica polufinala baraža za plasman na EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebalo bi da bude odigrana 26. marta na zeničkom stadionu "Bilino polje", a prodaja ulaznica za sada je obustavljena.

Ukoliko BiH pobijedi, na istom stadionu pet dana kasnije igraće meč za plasman na kontinentalni šampionat protiv Slovačke ili Republike Irske.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC