Fudbal

Bivši vezista brani Freda: Očekuju da je ''desetka'', a on kompletan igrač

Autor mondo.rs

Prva sezona u Mančesteru je bila loša, druga mnogo bolja.

Manchester United's Juan Mata, Bruno Fernandes, Fred and Scott McTominay, from right, celebrate the opening goal by Manchester United's Odion Ighalo during the Europa League round of 16 first leg soccer match between Linzer ASK and Manchester United in Linz, Austria, Thursday, March 12, 2020. The match is being played in an empty stadium because of the coronavirus outbreak. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Izvor: Tanjug, Kerstin Joensson/AP

Kada je Brazilac kupljen iz Šahtjora, očekivanja su bila ogromna. Igrao je sjajno u ukrajinskom klubu, doneo je i kvalitet i iskustvo, pojačanje u veznom redu je bilo potrebno. Mnoge stvari se nisu poklopile u prvoj sezoni.

Fred je često delovao odsutno, kao da fudbal igra samo kada je lopta u njegovim nogama. Žoze Murinjo to nije trpeo, pa je sakupio samo 25 nastupa, među kojima su i neki ulasci sa klupe. Teško je privikavanje na englesku.

Ali, ako pitate Ovena Hargrivsa, Fred je odličan igrač. Nekadšanji vezista junajteda i Bajerna, reprezentativac i osvajač mnogih trofeja, smatra da je Brazilac mnogo bolji nego što se predstavlja trenutno.

''On je kompletan vezista. Ako bi svojoj igri dodao i golove, to bi značilo da je perfektan. Odličan je sa loptom, agresivan je kada je nema i igrači oko njega sada funkcionišu sve bolje. Zato što je Brazilac od 50 miliona funti, ljudi su očekivali da bude kreativni vezista'', istakao je Hargrivs i nastavio

''Možda nije previše ofanzivan, ne postiže golove i ne kreira, ali je sjajan vezni fudbaler'', reči su nekadašnjeg igrača na sličnoj poziciji.

Hargrivs kao jedan od razloga za podizanje forme Brazilca navodi i novi vezni red Ole Gunar Solskjera. Pored Freda su tu Bruno Fernandeš i Nemanja Matića.

''Sada je bolje izbalansirano. Matić je defanzivniji, Fred igra između dva kaznena prostora, a Bruno kreira. Svako se oseća komforno u svojoj ulozi'', ističe nekadašnji član Mančestera.

Pod trenerskom palicom Solskjera, Fred pruža mnogo bolja izdanja nego kod Murinja. Period adaptacije je prošao, ali u klubu smatraju da ono najbolje tek treba da stigne od strane veziste koji je stigao iz Ukrajine.