Fudbal

Dao je 260 golova u Premijer ligi i sada kaže: Aguero je bolji od Anrija!

Autori mondo.rs Nebojša Marković

Alan Širer je imao svoje viđenje, ali su ga ipak nadglasala dvojica kolega bivših golgetera.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Fudbala ovih nedelja uopšte nema i njegovi ljubitelji se sada okreću malo drugačijim konverzacijama.

Tako su u Engleskoj tri sjajna nekadašnja napadača sedeli i razmatrali ko je najbolji strani napadač u istoriji Premijer lige.

U razgovoru su bili Geri Lineker, Ijan Rajt i Alan Širer. Dva preostala imena u debati bili su Tjeri Anri i Serhio Aguero.

Možda pomalo iznenađujuće, Širer je odlučio da glasa za Argentinca i da mu prednost u odnosu na Francuza.

"Aguero se sada bliži svom 32. rođendanu i idalje postiže golove sa svih pozicija. Znam da on igra u izvanrednom timu, ali 180 i nešto golova na 260 utakmica, pogledajte i šta je sve osvojio", rekao je Širer i potom nastavio.

"Volim ih obojicu, Tjeri je bio drugačiji. Uloga napadača se sada malo promenila. Danas nema toliko puno klasičnih napadača. Obojica su bili i odlični strelci, ali i strelci odličnih golova", rekao je Širer.

Ipak, ostaje nejasno kako je ovo argument u Aguerovu korist, a protiv Anrija...

Drugačije od Širera su mislili i Lineker i Rajt. Oni su prednost dali Anriju i tako "odneli pobedu" u ovom razgovoru, "proglasivši" Francuza najboljim stranim napadačem u istoriji Premijer lige.

Napadač Mančester sitija je nedavno prestigao Anrija po broju golova u Premijer ligi (180 prema 176), a odigrao je i tri utakmice više.

Aguero je četiri puta bio prvak Engleske, dok je Francuz to učinio dva puta. Ipak, navodi se i da je Anri bio deo nepobedive generacije u sezoni 2003/04.

A ko je vaš favorit u ovoj debati?