Fudbal

Nije mogao da odoli: Napustio karantin da ne propusti rođendan djevojke!

Autor mondo.ba

Jasno je - Fjodora Smolova čeka oštra kazna kad se vrati u Seltu

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Ruski internacionalac Fjodor Smolov, napadač moskovske Lokomotive na pozajmici u Selti, našao se u žiži kako ruskih, tako i španskih medija.

Naime, tridesetogodišnji fudbaler rođen u Saratovu napustio je obavezni karantin u Španiji, državi koja je uz Italiju najveće žarište koronavirusa u Evropi, te "zbrisao" u matičnu zemlju, kako bi bio prisutan na – 18. rođendanu svoje djevojke Marije Jumaševe, inače unuke nekadašnjeg prvog čovjeka Rusije Borisa Jeljcina!

Iako su vodeći ljudi kluba iz Viga zabranili bilo kakvo napuštanje karantina, ljubav je, očigledno, bila jača i i od Smolova i od klupske odluke.

Inače, Rus je drugi član Selte koji se oglušio na naredbe klupskih organa. Prije Smolova, isto je uradio i Pione Sisto, koji je tokom marta napustio Pirinejsko poluostrvo i otišao u Dansku.

Možda nije u ovom trenutku poznato kada će se lopta ponovo zakotrljati u Španiji, ali jedno je izvjesno – i jednog i drugog čeka oštra klupska kazna.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.