Fudbal

Držite se, gospodine Dalgliš!

Autori mondo.rs Nikola Janković

Pobjeđivali ste i jače rivale od korona virusa.

Izvor: Getty Images/Hulton Archive

Neponovljivi ser Keni Dalgliš zaražen je korona virusom i u 70. godini primljen je na bolničko intravenozno liječenje antibioticima!

Ovu neprijatnu vijest, ne samo za milione navijača "redsa", objavio je Liverpul ovog petka uveče, napominjući da jedan od najboljih škotskih fudbalera u istoriji - ujedno i jedna od najvećih legendi "Enfilda" - nije imao nikakve simptome COVID-19 oboljenja u trenutku kada je testiran.

"Prije odlaska na bolničko liječenje, ser Keni se odlučio na dobrovoljnu samoizolaciju u krugu porodice i to u dužem periodu od preporučene", stoji na sajtu Liverpula, kluba koji je Dalgliš vječno zadužio kao igrač, menadžer i navijač.

Upravo zato, jedan od filmova iz serijala "Mondo prikazuje" bio je upravo "Kenny".

Svako ko je imao čast da gleda Dalgliša na terenu, kao i oni koji su gledali dokumentarac posvećen čovjeku koji je 42 trofeja i nastupio na utakmicama koje su odnijele 201 život, ne sumnja u to da će ser Keni dobiti i ovu.

"Keni je samo tražio da se zahvalimo medicinskom osoblju širom Ostrva i poručio da će uskoro ponovo biti kod kuće", stoji u tekstu na sajtu "redsa".

Držite se, gospodine Dalgliš.

Kult "Enfilda" bio je tema MONDO kratkog dokumentarca "Nikad nećeš hodati sam" - ako niste, predlažemo vam da pogledate.