Fudbal

Trener Sasuola ima zanimljivu ideju: Pet izmjena, zašto ne?

Autor mondo.ba

Nema sumnje da će nastavak svih fudbalskih prvenstava donijeti izuzetno zgusnut raspored.

Izvor: Gulive/Getty Images/Mike Hewitt

Trener Sasuola Roberto De Zerbi predložio je čelnicima Serije A da uvedu pravilo po kojem će svaka ekipa na jednom meču moći da izvrši pet izmjena.

Nema sumnje da će nastavak svih fudbalskih prvenstava donijeti izuzetno zgusnut raspored, timovi će svaka tri dana morati na teren, što će predstavljati izuzetan napor fudbalerima.

De Zerbi smatra da bi povećanje broja igrača koji ulaze s klupe znatno olakšalo stvari, te omogućilo fudbalerima više vremena za neophodan odmor.

"Uobičajeno je da igrači imaju šest sedmica treninga prije nego što sezona počne, a onda igraju jednom sedmično. Sada, igraćemo svaka tri dana. Mislim da bi dobra ideja bila da se timovi podijele na dva dijela, kako se igrači ne bi previše umarali. Takođe, mislim da bi pametno bilo i da se uvede pet izmjena, što bi poboljšalo kvalitet, ali i smanjilo mogućnost povreda", smatra kormilar Sasuola.

Stručnjaci u Italiji vjeruju da bi prvenstvo moglo biti završeno do 12. jula, ali bi to značilo da će utakmice u mediteranskim zemljama biti igrane u jeku ljeta, sa temperaturama iznad 30 stepeni Celzijusa.

"Svi igrači treniraju u zatvoren prostoru, voze bicikla za vježbu, ali to nikada neće biti isto kao trčanje tokom meča. Profesionalci jesu, ali to nije to", zaključio je De Zerbi.