Fudbal

FS BiH: Održana konferencija sa predstavnicima klubova ženske PL BiH

Autori mondo.ba Anadolija

Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u fudbalu, te prekid svih takmičenja usljed pandemije koronavirusa, saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U organizaciji Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) održana je video konferencija sa predstavnicima klubova Premijer ženske lige BiH.

”Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u fudbalu, te prekid svih takmičenja usljed pandemije koronavirusa. Predstavnici klubova su predstavili probleme s kojim se susreću u novonastaloj situaciji, te je izražena želja za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije s ciljem iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. Takođe, svi su složni da je zdravlje igračica i svih ostalih učesnika takmičenja na prvom mjestu”, istakli su iz FS BiH, te naglasili:

”FS BiH će pratiti aktuelnu situaciju u BiH u vezi sa za pandemijom COVID-19 i mjere nadležnih državnih i entitetskih organa, te slijediti preporuke UEFA i FIFA o daljim aktivnostima”.

FS BiH su na sastanku predstavljali generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, članovi Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale i Rudolf Marić, te članovi administracije zaduženi za ženski fudbal.