Fudbal

Bivšem selektoru Srbije teško pada karantin, kao i datum finala Kupa kralja

Autor Jovan Terzić

"Ko je zdrav, mora da bude na ulici. Bilo da mu je 40 ili 90 godina", smatra Havijer Klemente.

Izvor: MN PRESS

I dalje je velika neizvjesnost hoće li biti nastavljeno fudbasko prvenstvo Španije, a samim tim i kada će biti odigrano finale Kupa kralja za sezonu 2019/20.

Među prijedlozima nalazi se i onaj da duel baskijskih rivala, Atletik Bilbao - Real Sosijedad, bude odigran tek 2021. godine, odnosno nedelju dana uoči finala za sezonu 2020/21. 

 Ta vijest pojavila se u utorak uveče, a dan kasnije oglasio se Havijer Klemente, koji je svojevremeno sjedio na klupi pomenutih finalista.

"Taj termin je farsa! Obično sr**e izrečeno samo da bi se dalo medijima da imaju šta da pišu", smatra bivši selektor Srbije u izjavi za španski "AS".

Osvrnuo se i na to da bi veliki problem klubovi mogli da imaju sa igračima čiji ugovori ističu ovog ljeta, a onda i žustro pričao kako podnosi vrijeme u karantinu zbog pandemije korona virusa.

"Svako ko je zdrav, trebalo bi da bude na ulici. Bilo da ima 40 ili 90 godina. Ne vidim zašto ne bi mogao da se igra golf, u kom stojite 25 metara dalje od svog protivnika, Ili tenis, u kom svako ima svoju stranu", zapitao se 70-godišnji Klemente, trenutno selektor Baskije. 

Tagovi