Fudbal

"Demonstracija jedinstva": Igrači Votforda pristali na manje plate

Autor mondo.ba, agencije

"Ovaj korak je uslijedio nakon pozitivnih i konstruktivnih razgovora sa igračima koje je predvodio kapiten Troj Dini", saopšeno je iz kluba

Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Engleski premijerligaš Votford saopštio je da su igrači pristali na odgađanje isplata primanja zbog negativnih finansijskih posljedica izazvanim pandemijom korona virusa.

"Fudbalski klub Votford je postigao dogovor sa igračima oko odlaganja isplate. Ovaj korak je uslijedio nakon pozitivnih i konstruktivnih razgovora sa igračima koje je predvodio kapiten Troj Dini", saopšeno je iz kluba.

Izvršni direktor Votforda Skot Daksberi izjavio je da je klub zahvalan igračima na podršci koju su iskazali u ovim teškim vremenima.

"Ovo je demonstracija jedinstva koje će naši navijači i šira zajednica Votforda sigurno cijeniti, a jasno pokazuje i svijest o potrebi da se svi zajedno okupimo u ovim nevjerovatno izazovnim vremenima", naveo je Daksberi.

Engleska Premijer liga je, inače, suspendovana zbog pandemije (kao i brojna ostala fudbalska takmičenja u Evropi), a kada i da li će se sezona nastaviti – u ovom trenutku nije poznato.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.