• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako to radi Votford: Doktorima stadion na korištenje!

Autor mondo.ba

Sjajan potez engleskog kluba

 Koronavirus Votford ustupa stadion doktorima Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Engleski premijerligaš Votford, iako osnovan prije blizu 140 godina, ne može da se podiči bogatom trofejnom salom, ali da ima dušu – dokazao je u jeku pandemije koronavirusa!

U trenucima kada je bilo koja vrsta pomoći dobro došla, klub koji je jedan od najvećih uspjeha ostvario prošle sezone stigavši do finala FA kupa ustupio je svoj dom, "Vikaridž Roud", zdravstvenim radnicima po potrebi, kako bi tu obavljali sve potrebne sastanke i prateće aktivnosti.

Možda će vas zanimati

Votfordov stadion graniči sa centralnom bolnicom u ovom gradu, a vlasnik kluba Skot Daksberi rekao je za britanske medije da će Votford učiniti sve što je potrebno kako bi, u ovim teškim trenucima, pomogao zdravstvenim radnicima da se izbore sa počasti zvanom Covid-19.

"U ovim momentima, moramo da zaboravimo na fudbal i odigravanje utakmica, te da se maksimalno koncentrišemo na pomoć Državnoj zdrastvenoj službi, a pogotovo centralnoj bolnici u Votfordu. Činjenica da se naš stadion nalazi u neposrednoj blizini bolnice stavlja nas u odličnu poziciju da pomognemo i spremni smo da uradimo sve što je u našoj moći da pomognemo radnicima Državne zdravstvene službe i članovima njihovih porodica", rekao je Daksberi.

U akciji pomoći doktorima su i drugi premijerligaški klubovi, konkretno Brajton i Bornmut, koji su pokrenuli inicijativu da se izradi 100.000 besplatnih ulaznica za utakmice, a koje će, kad sve ovo konačno bude dio prošlosti, podijeliti zdravstvenim radnicima koji su na "prvoj liniji odbrane".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC