Fudbal

"Juventus nije želio Sarija, ali eto... morali su!"

Autor mondo.ba

"Nisu uspjeli da dovedu dvojicu, pa su se odlučili za njega"

Izvor: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Masimilijano "Maks" Alegri pet godina je proveo na klupi Juventusa, od 2014. do 2019. godine, i za to vrijeme osvojio pet titula u Kalču i četiri trofeja u kup-takmičenju.

"Za dlaku" mu je izostala peta dupla kruna na klupi "stare dame". Osvajao ju je u prve četiri sezone među "bjankonerima", dok je u posljednjoj ekipa zastala na posljednjem koraku – pehar u kup-takmičenju pripao je Laciju.

Rastanak je uslijedio nakon 271 utakmice na klupi i čak 191 pobjede, a na njegovo mjesto stigao je dotadašnji komandant londonskih "plavaca" Mauricio Sari, koji je sezonu ranije mogao da se pohvali osvajanjem trofeja u Ligi Evrope sa Čelsijem.

Ipak...

"Juventus je 'ciljao' Gvardiolu a kada je to propalo, okrenuli su se pokušaju da dovedu Maurisija Poketino. Međutim, i to se izjalovilo i na kraju su doveli Sarija. Bio je to drugačiji izbor od onoga čemu su se nadali", rekao je nekadašnji italijanski napadač Antonio Kasano tokom Instagram razgovora sa još jednim bivšim asom tamošnjeg fudbala Kristijanom Vijerijem.

U jednom od nedavnih intervjua, Kasano je naglasio da je prije nekoliko mjeseci obavio razgovor sa prvim čovjekom Sampdorije Masimom Fererom po pitanju dolaska na mjesto sportskog direktora kluba za koji je ranije nastupao i za koji je 2017. godine odigrao posljednje takmičarske utakmice.

Priznaje da mu teško pada to što ne vidi više bivših profi-fudbalera u ulozi sportskih operativaca.

"Tu je kompletna plejada nekadašnjih fudbalera koji mogu mnogo toga dobrog da ponude kao glavni po pitanju sportskog sektora. Toti, Bađo, pa eto i sam Vijeri... Međutim, onda se dogodi slučaj da ta mjesta zauzmu ljudi koji uopšte ne poznaju fudbal i način na koji funkcioniše", istakao je "najveći protraćeni fudbalski talenat".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.