• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasano o "mračnom" periodu karijere: Ja sam najveći potrošeni talenat!

Autor mondo.ba

U Real je stigao početkom 2006. godine i slutilo je na velike stvari...

 Antonio Kasano Real Izvor: Denis Doyle/Getty Images Europe

Za nekadašnjeg italijanskog napadača Antonija Kasana, koji se iz fudbala zvanično povukao 2018. godine, pročulo se davne 1999. godine.

Tada je debitovao za Bari, klub uz koji je odrastao, a dvije sezone u rodnom gradu preporučile su ga Romi, koja je 2001. godine za tinejdžera iskeširala 30 miliona evra.

Tokom pet sezona provedenih na Olimpiku, Kasano je odigrao 161 meč i postigao 52 gola, a najproduktivnija mu je bila sezona 2003-04, kada je na 33 utakmice u Seriji A postigao 14 gola.

Sa početkom 2006. godine uslijedila je selidba u Real, koji je trebalo da bude svojevrsna kruna njegove karijere, ali...

.. to je period kojeg se ipak nerado sjeća.

Možda će vas zanimati

U dresu Madriđana je tokom dvije takmičarske sezone odigrao samo 19 utakmica u Primeri, a razlog što ta brojka nije veća je – sam Antonio.

Problemi sa kilažom, nedisciplina, sukobi sa Fabijom Kapelom, slanje na pozajmicu u Sampdoriju... uglavnom su razlozi zašto misija nekadašnjeg reprezentativca Italije na stadionu "Santjago Bernabeu" nije bila uspješnija.

"Ja sam najveći potrošeni talenat u proteklim godinama, zato što sam zaista potrošio sam sebe svojim ponašanjem", rekao je Kasano u intervjuu za italijanski Skaj sport.

A sve je krenulo idealno.

Postao je drugi Italijan u istoriji Reala (nakon nekadašnjeg saigrača iz Rome Kristijana Panućija), debitovao 18. januara 2006. godine protiv Betisa u Kupu Kralja i bio strijelac samo tri minuta nakon ulaska u igru u drugom poluvremenu. Ipak...

"Mnogo je stvari koje bih danas promijenio da mogu. Nisam želio da treniram, upućivao sam uvrede mnogima, svađao se sa svima od jutra do mraka. Mnogo puta sam prešao granicu kao 'divlji genije koji krši pravila"', rekao je Kasano, pa nastavio da se prisjeća mračnog dijela karijere:

"Žao mi je što sa 23 godine nisam iskoristio priliku da ostavim trag u klubu u kojem su tad bili Zinedin Zidan i Ronaldo. Ispustio sam veliku priliku koja mi se ukazala. Stigao je Kapelo (došao na početku sezone 2006-07). Ja sam smršao 16 kilograma, postigao dva gola na tri utakmice i onda sam prebačen na klupu. Poludio sam, došao sam u sukob sa Fabijom, a kada se to desi – uglavnom vas samo precrta. Međutim, čak i nakon toga mi je ponovo dao šansu, ali ja nisam učinio mnogo toga da mu se odužim", prisjetio se Kasano događaja od 30. oktobra 2006. godine.

Nakon 18 mjeseci od dolaska u Real, za koji je ukupno odigrao 19 ligaških utakmica, uslijedio je odlazak u Sampdoriju, što je ipak povoljniji period po Kasana.

"Završili smo četvrti u Seriji A i stigli do finala Kupa uz, mogu da kažem, prosječnu ekipu. Tokom boravka u Đenovi, upoznao sam i sadašnju suprugu, i zauvijek ću pamtiti taj period", rekao je Kasano, koji je nakon isteka pozajmice ostao u Sampdoriji do 2011. godine.

U klub se ponovo vratio u ljeto 2015. godine i ostao 18 mjeseci, a u međuvremenu je još nastupao za Milan, Parmu i Inter

Kako priznaje, prije šest mjeseci sastao sa prvim čovjekom Đenovljana Masimom Fererom.

Postojale su neke najave...

"Razgovarali smo, a moja ideja je bila da budem sportski direktor. Moraćemo da vidimo da li još uvijek ima tu misao u glavi".

Inače, 2017. godine je potpisao za Veronu, za koju nije odigrao nijedan meč, te je već tad saopštio da se povlači.

U avgustu naredne godine, nakon godinu dana odsustva, postojale su priče da bi mogao da zaigra za trećeligaša Virtus Entelju, ali sve je ipak ostalo samo na medijskim napisima...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC