Fudbal

Premijer liga u petak odlučuje: Kraj sezone u kolijevci engleskog ragbija?

Autor Mladen Šolak

Neutralan teren mogao bi da bude 111 godina star londonski stadion, sa 82.000 stolica, koje će ostati prazne.

Izvor: Guliver, Paul Gilham/Getty Images Europe

Dok se zvanično otkazuju sezone u Holandiji i Francuskoj, i dalje nema zvaničnog stava Premijer lige o tome da li će takmičarska 2019/20 biti završena na terenu.

U najavi novog važnog sastanka dioničara lige u petak, "Ivning standard" piše da su nadležni već stupili u kontakt sa čelnicima tamošnje ragbi federacije.

Razlog za taj kontakt je molba da Premijer ligi bude ustupljen Tvikenam stadion u Londonu (na slici), koji je još od 1909. godine dom tamošnjeg ragbija.

UEFA je dala Engleskoj rok da do 25. maja podnese detaljni plan za nastavak sezone, uključujući i potvrđeni datum kada će to takmičenje opet biti aktivirano.

U tu svrhu Premijer liga je napravila plan pod nazivom "Restart" i u njemu će detaljno obrazložiti kako će do kraja biti odigrane preostala 92 meča.

Trenutna ideja je da utakmice budu odigrane pred praznim tribinama u periodu od 8. juna do kraja jula. Naravno, ništa od toga još nije zvanično, kao što je maglovit i odgovor na pitanje gdje će te utakmice biti odigrane, jer je isprva bilo priče o mečevima u zatvorenim trening centrima, a sada se u prvi plan ističu planovi sa neutralnim stadionima.

A, Tvikenam to svakako jeste, jer na njemu uopšte nema fudbala. Osim povremeno američkog.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.