• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković za MONDO o nastavku sezone: Iskreno, nisam optimista...

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH i dalje je "u magli"

 Zeljković MONDO Premijer liga BiH nisam optimista Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Druga video-konferencija predstavnika Fudbalskog saveza BiH i klubova-učesnika Premijer lige BiH održana je danas.

Nastavak elitnih takmičenja na tlu BiH i dalje je "u magli", što je u izjavi za portal MONDO potvrdio i predsjednik Borca i član Izvršnog odbora FS BiH Vico Zeljković.

"Nisu doneseni nikakvi konkretni zaključci, iako Fudbalski savez ima dobre namjere da se sezona završi na terenu, kako je i planirano. Međutim, ja, iskreno, nisam optimista", rekao je Zeljković za naš portal, a potom i obrazložio svoj stav:

"Prvi razlog zbog kojeg je nemoguće praviti konkretne planove je činjenica da je kod na snazi još uvijek vanredno stanje. Ako ne može da se igra u Banjaluci, ne može ni u Sarajevu, Zenici... Kao drugo, održani su određeni neformalni sastanci u Ministarstvu sporta i prognoze za početak treniranja nisu baš najoptimističnije. Postoje neki nagovještaji da bi sa treninzima u manjim grupama moglo da se počne u drugoj polovini maja, dok određene prognoze za početak utakmica navode i početak sedmog mjeseca, što je svakako prekasno da bismo razmišljali o nastavku ove sezone", poručio je Zeljković, te dodao da igrači širom BiH jesu radili i trenirali individualno sve vrijeme, ali da to ne umanjuje kompleksnost situacije.

Evropska fudbalska federacija označila je 25. maj kao datum do kojeg fudbalski savezi na tlu Evrope moraju da iznesu prijedloge o načinu završetka sezone na terenu.

Postoji neformalni plan prema kojem bi se liga nastavila 7. juna, a završila 27. jula, ali je to daleko od realizacije.

Međutim, pojedini savezi, poput holandskog ili francuskog, već su sezonu proglasili završenom, što bi u određenoj mjeri moglo da olakša donošenje odluke vodećim ljudima bh. fudbala.

"Iskreno, mislim da će se i ovdje sezona teško nastaviti i da ligu treba zaključiti prema sadašnjem stanju na tabeli. Holandija i Francuska su odluku donijele nakon što su saslušali stavove državnog vrha, pa tako ni mi ne možemo da radimo ništa sami, na svoju ruku. Dobra stvar je što savezi koji se odluče na ovaj korak neće na kraju snositi posljedice Evropske fudbalske federacije, pa nam je utoliko lakše. Ukoliko vlast procijeni da ne postoje uslovi, moraćemo tome da se povinujemo. Nada postoji do posljednjeg trenutka, ali iskreno, ne vjerujem u nastavak šampionata", jasan je prvi čovjek banjalučkog premijerligaša, te naglašava da bi se utakmice, ako dođe do nastavka, igrale pred praznim tribinama, što, opet, za sobom povlači dosta pitanja oko kojih treba da se razgovara.

Do kraja Premijer lige BiH preostalo je da se odigra još 11 kola, odnosno treći krug, a na prvom mjestu se u trenutku prekida nalazilo Sarajevo sa 45 bodova, tri više od drugoplasiranog Sarajeva.

Borac se nalazio na četvrtom mjestu uz 36 bodova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko, Obilićevo

Vico ne bi ti pričao tako da si ispunio svoj lični plan da treba dovesti štopera i veznog ili napadača. Sad kad se Milutinović izgubio, kad je igra sa Vranješom pročitana sad nas nema nigdje, usput zagušili smo neke pozicije sa po tri igrača i ni jedan od njih nema kontinuitet i pali smo skrojz. Slažem se da nema šanse da izborimo evropu ako se nastavi liga. Sami smo krivi, na pripremama je bio dobar i Mirić a ne igra sad standardno, a igrao je non stop prošle godine kad ga nije išlo. Ziljkić koji je prekucao jesenas ligu, sad da li će ući 20 minuta ili neće. Loš skauting, negdje fali igrača negdje prenabacano

Nazalost

Sami sebe smo doveli u tu situaciju da za 3 kola prospemo i titulu i Kup, a da se nastavi liga, jako brzo bismo prosuli i Evropu. Razumijem Vicu, on hoce za zelenim stolom u Evropu i da nema nikakve troskove oko tima medjutim tesko da ce nam se ispuniti ta zelja. Moracemo igrati. Nisam ni ja optimista ali ne oko nastavka nego oko nasih rezultata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC