Fudbal

Liga šampiona u glavnom gradu Katara?!

Autor mondo.ba

Ovaj prijedlog, navodno, postoji

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Pari sen Žermen našao se u problemu nakon odluke francuske Vlade da zabrani odigravanje fudbalskih utakmica na tlu zemlje do prvog septembra, poslije čega je otkazano dalje takmičenje u Ligi 1.

Parižani, koji su bili lideri nakon 27 odigranih utakmica uz 12 bodova više od Marseja i utakmicom manje, i dalje su u kombinaciji za osvajanje trofeja u Ligi šampiona, gdje su preko Borusije iz Dortmunda stigli do četvrtfinala.

Međutim, poslije odluke premijera Eduara Filipa da se veliki sportski događaji u Francuskoj ne održavaju do jeseni, četvrtfinalnu i eventualnu polufinalnu domaću utakmicu Pari sen Žermen morao bi da odigra u inostranstvu.

Dan kasnije, postoji, navodno, jedan konkretan prijedlog...

Naime, pojedini mediji saopštili su danas da rukovodstvo Parižana planira da od UEFA zatraži dozvolu da domaćin u narednoj, ali i u fazi nakon nje, domaćin bude – u Kataru!

Jasno je da bi klub iz francuske prestonice i njegov rival, ko god to bio, ušli u istoriju Lige šampiona kao prvi koji su odigrali jedan meč ovog takmičenja van granica Evrope.

Ne znamo da li je UEFA baš mislila na domaćina SP 2022. i rodnu zemlju predsjednika PSŽ-a kada je u Nionu pomenuta opcija da se pojedine utakmice Lige šampiona odigraju na neutralnom terenu, ali ako znamo da je katarska prestonica Doha bila domaćin, između ostalog, italijanskog Superkupa 2014. i 2016. godine, ne bi bilo čudo ako u evropskoj kući fudbala i pristanu na ovako nešto...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.