• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Želimo da završimo LŠ, čak i ako to znači da smo domaćini u inostranstvu"

Autor mondo.ba, agencije

Kategoričan je prvi čovjek Parižana

 Predsjednik PSŽ da završimo Ligu šampiona domaće utakmice u inostranstvu Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

U ovom trenutku još uvijek nije poznato da li će sezona biti poništena, kao što je bio slučaj u Holandiji, ili će administrativnim putem titula biti dodijeljena Pari sen Žermenu, koji bi tako došao do sedmog trofeja u prvenstvu u posljednjih osam sezona.

Možda će vas zanimati

Osim toga, treba da se razjasni i situacija oko spiska učesnika u evropskim takmičenjima za narednu sezonu, te reguliše ispadanje iz lige, odnosno plasman u istu.

Komplikovano i osjetljivo pitanje je trenutna sezona Lige šampiona, koja je stopirana na pola osmine finala, u kojoj učestvuju i dva francuska tima – već pomenuti Pari sen Žermen, koji je nastup u četvrtfinalu, i Lion, koji je trijumfovao nad Juventusom u prvoj utakmici.

S obzirom da, rekli smo, sporta u Francuskoj nema do prvog septembra, tokom večeri je za francuske medije govorio Naser Al-Kelaifi, koji nema ništa protiv da "sveci" domaću utakmicu u četvrtfinalu, ali i eventualnom polufinalu, odigraju bilo gdje drugo.

"Poštujemo odluku Vlade Francuske. U dogovoru sa Evropskom fudbalskom federacijom, namjeravamo da učestvujemo u posljednjoj fazi ovosezonske Lige šampiona gdje god se bude igralo. Ako već nije moguće da igramo u Francuskoj, igraćemo naše utakmice u inostranstvu uz uvjeravanje da ćemo našim igračima i cijelom osoblju obezbijediti najbolje moguće zdravstvene uslove", rekao je Al-Kelaifi.

Podsjetimo, Parižani su do plasmana među osam najboljih stigli nakon trijumfa rezultatom 2:0 nad Borusijom iz Dortmunda. Meč je odigran na Parku prinčeva bez prisustva gledalaca, ali se, ipak, veliki broj navijača okupio ispred kapija stadiona, što je, smatraju stručnjaci, bio okidač za širenje virusa korona u Francuskoj.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC