• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Francuzi imaju "svoj" Milano: Kobna utakmica PSŽ - Dortmund?

Autor mondo.ba

Iako je duel na "Parku prinčeva" odigran bez prisustva gledalaca, veliki broj navijača okupio se ispred stadiona.

 Utakmica PSŽ - Borusija Dortmund okidač za širenje koronavirusa u Parizu i Francuskoj Izvor: Tanjug/UEFA via AP

Slično kao duel na milanskom "San Siru", kada je prema procjenama stručnjaka svih 40.000 navijača Atalante i Valensije zaraženo koronavirusom, meč Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund mogao bi prouzrokovati brojne probleme sa zaraženim Covidom-19, ovaj put u Parizu i cijeloj Francuskoj.

Iako je duel na "Parku prinčeva" odigran bez prisustva gledalaca, veliki broj navijača PSŽ-a, prema procjenama njih oko 4.000, okupio se ispred stadiona uprkos savjetima vlasti da se izbjegavaju masovna okupljanja.

Možda će vas zanimati

Stručnjaci smatraju da je ta grupa navijača bila "okidač" koji je pokrenuo epidemiju u prestonici Francuske, piše "Le Parizijen".

Pojedini navijači opisali su šta se tada dešavalo pred stadionom.

"Gledaći s ove tačke gledišta, bilo je zaista rizično. Da smo znali šta će se dešavati, sigurno bismo ostali kod kuće", rekao je jedan od navijača, na šta se nadovezao drugi:

"Nismo bili zabrinuti, bilo je mnoštvo ljudi i po šoping centrima, a policija je odobravala sve to. Ne žalimo, jer nikada nećemo zaboraviti taj dan."

Jedan od vođa navijača kluba iz Pariza Roman Mabil potvrdio je da je nekoliko najvatrenijih pristalica pozitivno na koronavirus, ali da nije poznato da li su zaraženi na pomenutom meču, prije ili poslije njega.

Podsjetimo, PSŽ je tada u dramatičnom meču slavio 2:0, te se se plasirao u četvrtfinale (u Dortmundu Borusijal u prvom meču bila bolja 2:1), a igrači i navijači zajedno su proslavili plasman među osam najboljih u Ligi šampiona.

Širenje koronavirusa u Italiji i Španiji očigledno je bilo posljedica duela u Milanu, a novinari francuskog lista zaključuju da bi se isto moglo desiti i u Francuskoj, a sve zbog duela odigranog 11. marta u Parizu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC