• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal iza "zaključanih vrata" do kraja sezone - možda i duže!

Autori mondo.rs Autori Vladimir Sukdolak

Publike na fudbalskim utakmicama u Španiji neće biti mesecima posle završetka pandemije korona virusa.

 Fudbal iza "zaključanih vrata" do kraja sezone u Primeri - možda i duže! Izvor: Guliver/UEFA - Handout/Getty Images Europe

Španija je do potpune zabrane kretanja svojih građanja zbog pandemije korona virusom postepeno uvodila mere. Sudeći po broju inficiranih i umrlih, Vlada ove država, nažalost, nije na vreme reagovala.

Borba protiv virusa Covid-19 u punom je jeku... Ipak, čelnici La Lige i španskog fudbala uveliko pokušavaju da nađu model nastavka takmičenja posle pandemije. Glavne smernice stigle su im iz UEFA.

Možda će vas zanimati

Kada širenje korona virusa krene da jenjava i rigorozne mere počeće jedna po jedna da se ukidaju. Ali, u fudbalu će one važiti još dugo posle pandemije. Skupa greška napravljena je na utakmici Lige šampiona između Atalante i Valensije. Prema oceni stručnjaka, meč u Milanu bio je presudan u širenju zaraze. Oko 40.000 navijača, među kojima je bio veliki broj inficiranih, zastrašujućom brzinom proširio je Covid-19 širom Mediterana. 

Posledice su nesagledive!

Kada se ljudi ponovi vrate normalnim životnim aktivnostima, kada parkovi opet budu puni, fudbalski stadioni u Španiji ostaće prazni! Bliski izvori Kraljevskoj fudbalskoj federaciji i Vladi Španije, prenose da će u fudbalu mere karantina i izolacije biti poslednje ukinute.

Kako se ne bi ponovila greška iz Milana, stadioni će ostati zaključani sve do kraja sezone i prve navijače na utakmicama moguće je očekivati tek početkom sledeće sezone. Namera je da se rizik smanji na minimum i da se izbegnu bilo kakve gužve kao potencijalna žarišta korona virusa.

Fudbal će se, praktično, mesecima igrati iza zatvorenih vrata stadiona, trening i sportskih centara, uz rigorozne kontrole na ulazima.

Stav UEFA je jasan, fudbal će ponovo početi da se igra kada Svetska zdravstvena organizacija (SZO) donese odluku da je pandemija korona virusa pod kontrolom. Ali, upravo iz Evropske fudbalske unije stigao je nalog da se stadioni zaključaju za navijače.

O datumima kada će se to dogoditi, još je rano govoriti...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC