• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Dosta su "okretali" PSŽ, sada oni uzvraćaju: Holand i Dortmund ispali!
 Dosta su "okretali" PSŽ, sada oni uzvraćaju: Holand i Dortmund ispali!

Dosta su "okretali" PSŽ, sada oni uzvraćaju: Holand i Dortmund ispali!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Da je stadion Pari sen Žermena bio pun - "eksplodirao" bi posle golova koje su Bernat i Nejmar postigli za prolaz njihovog kluba u četvrtfinale Lige šampiona. Dortmund ništa nije uradio u revanšu!

 Dosta su "okretali" PSŽ, sada oni uzvraćaju: Holand i Dortmund ispali! Izvor: Tanjug/UEFA via AP

Čelsi, Barselona i Mančester junajted uspevali su da "zagorčaju" život navijačima Pari sen Žermena u ovoj deceniji pošto su uspevali da ih izbace iz Lige šampiona nakon što bi oni slavili u prvom meču, a ovoga puta "sveci" su bili ti koji su preokrenuli u revanšu!

Nakon što su pre tri sedmice izgubili od Dortmunda (2:1), uspeli su da se podignu uprkos problemima i da bez publike, golovima Nejmara i Bernata, ostvare rezultat vredan četvrtfinala.

PARI SEN ŽERMEN - DORTMUND 2:0 (2:0)

Dok je ispred stadiona "grmela" pesma okupljenih domaćih navijača, kojima je UEFA zabranila da prisustvuju utakmici zbog opasnosti od širenja korona virusa, gledali smo atipičnu fudbalsku predstavu u nokaut fazi Lige šampiona.

Čuli smo svaku reč koju su igrači i treneri govorili, tribine su "zvrljale prazne", pa je delovalo kao da se radi o trening utakmici, čemu nije naročito pomogao ni fudbal koji su igrala dva tima.

Bili su nervozni, oprezni, bez pravog ritma, kao da im je nedostajao "huk" sa tribina da bi to bila potpuna fudbalska simulacija, ali bez obzira na to što su igrači Pari sen Žermena bili više "oštećeni" u revanšu, lepo su se snašli u šansama koje im je omogućila loša odbrana Dortmunda.


Prvi gol dao je Nejmar već u 28. minutu, i to glavom, posle kornera, kada se izmigoljio Hakimiju, da bi krajem prvog poluvremena, u prvom minutu nadoknade, Bernat postavio konačnih 2:0.

Sada je "pukla" leva strana odbrane, a Sarabija je "zavrnuo" za levog beka koji je matirao Burkija.

Po prirodi stvari to je trebalo da znači da ćemo u nastavku gledati ofanzivniji Dortmund, ali to je samo "na papiru" tako bilo pošto su njihovi napadi delovali prilično jednolično i nekonkretno, tako da Kejlor Navas nije imao posla koliko se očekivalo.

Izvor: Tanjug/UEFA via AP


Najslabiji meč od dolaska u redove "milionera" odigrao je Erling Braut Holand, strelac deset golova u Ligi šampiona ove sezone, koji praktično nije imao šansu, a bez njega Dortmund nije imao čemu da se nada.

Uz to, na kraju su postali i prenervozni, pa je Emre Džan dobio crveni karton.

Jedina loša vest za Pari sen Žermen iz ovog meča jeste da je "požuteo" i Anhel di Marija, i to dok je bio na klupi, što znači da ni njega neće biti na narednom meču svog kluba, što je četvrtfinale Lige šampiona...

PSŽ: Navas - Kerer, Kimpembe, Markinjos, Bernat - Gaj, Paredes (Kuasi), Di Marija (Kurzava), Sarabija (Mbape) - Nejmar i Kavani.

DORTMUND: Burki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakimi (Gece), Vicel (Rejna), Džan, Gereiro - Sančo, Azar (Brant) i Holand.

Meč je sudio engleski arbitar Entoni Tejlor.

22:57

90+6' - KRAJ! PROLAZI PSŽ!

Pari sen Žermen je pobedio 2:0 protiv Dortmunda i ukupnim rezultatom 3:2 ide u četvrtfinale Lige šampiona...

22:47

88' - FRKA!

Entoni Tejlor prvi put u toku ove utakmice imao je posla pošto je nastala ozbiljna frka na terenu, a reagovao je dodeljivanjem crvenog kartona Emreu Džanu!.

Žuti karton dobija i Di Marija, koji je već zamenjen, a to znači da neće igrati sledeći meč...

22:38

80' - Još deset minuta!

Di Marija u suzama napušta meč, a menja ga Kurzava... Opsada traje i traje, ali bez ikakvih većih problema za Kejlora Navasa.

Izvor: Tanjug/UEFA via AP

22:27

67' - Hoće li BVB da se budi?

Bernat dobija žuti, a Bernat menja Azara...

Premalo smo videli od Dortmunda večeras, nikako da stvore veliku šansu i zaigraju svoju prepoznatljivu igru.

Čim smo rekli Favr je povukao konkretan potez i uveo napadača Rejnu umesto Vicela.

22:22

63' - Izmena!

Kilijan Mbape je na terenu umesto Pabla Sarabije...

22:20

60' - Žuti za Humelsa!

Traju i traju napadi Dortmunda, koji nije naročito konkretan, ali zato kada se otvori mogućnost za kontru - ne znaju šta tačno da rade. Kada je loptu uhvatio Nejmar i krenuo u prodor morao je da ga ruši Humels i za to dobio žuti karton na sredini terena...

22:13

54' - Di Marija!

Igra sjajno danas Argentinac, a sad je opasno zapretio iz slobodnog udarca. Pitanje je da li je lopta išla u gol, ali je Burki bar učinio dovoljno da dobije aplauze - samo nema publike koja bi to mogla da učini...

Izvor: Tanjug/UEFA via AP

22:09

51' - Dortmund ofanzivan

Imaju rezultat koji im ne odgovara i očekivano "uzeli su loptu pod svoje". PSŽ je u stavu, kao u dobrom delu prve utakmice, a videćemo da li će se sada bolje snaći...

21:46

45+1' - GOOOL! BERNAT! 2:0!

Kakav trenutak za prvi gol ove sezone!

Dortmund je napao Pari sen Žermen i pomalo zaboravio na odbranu koja je opet uhvaćena "u raskoraku" na 30 metara od gola. Stigla je lopta na bok ka Sarabiji, a on je poslao perfetnu loptu u šesnaesterac koji u gol pretvara bek Bernat...

Veliko slavlje domaćih igrača koji su tako za poluvreme nadoknadili prednost Dortmunda koji mora da postigne DVA i ne primi nijedan da bi prošao.

Za jedan - koji trenutno vredi produžetke - imaju još poluvreme!

Izvor: Guliver/UEFA - Handout/UEFA via Getty Images

21:37

35' - Sančo!

Prvi šut u okvir gola Parižana - i to iz prekida.

Solidno je gađao Džejdon Sančo, ali snašao se Kejlor Navase i uhvatio loptu iz drugog pokušaja, a Dortmund nastavlja da opseda gol domaćina.

21:29

28' - GOOOL! NEJMAR! 1:0!

Za manje od pola sata - PSŽ je došao do rezultata koji im garantuje prolaz.

Bili su bolji za sada, opasniji, konkretniji, a do gola dolaze posle fantastičnog kornera Anhela di Marije koji će morati da se zahvali i Ašrafu Hakimiju na tom što je bio "uspavan".

Izvor: Tanjug/UEFA via AP



Nejmar se izmigoljio Marokancu, došao ispred njega na šest metara, a odatle je uspeo da u padu postigne gol GLAVOM. Ne samo da retko na taj način postiže gol, nego je neverovatno da je Dortmund dozvolio da bude sam na šest metara.

Nejmar je proslavio odmah za Mbapeom, i to kao Holand, a tok meča se menja!

Sada da vidimo Dortmund...

21:26

25' - Kavani!

Veeeeeeeeeelika šansa za PSŽ!

Nije se "izvukao" za ofsajd zamku Lukaš Pišček, dozvolio je Edinsonu Kavaniju da dobije loptu u idealnom trenutku, Urugvajac je napravio dva koraka i došao u odličnu poziciju, sjajno je i šutirao u dalji ugao, dijagonalu, ali nije pogodio...

Odnosno - Roman Burki je taman toliko zakačio loptu da lopta ne ode u gol!

21:20

18' - Prva šansa za Dortmund!

Iako je PSŽ do sada imao posed lopte od 75%, znali smo da će Dortmund biti najopasniji u kontrama. Sada je "sevnula" jedna preko Hakimija, "zavrnuo" je prema Holandu, ali je i Norvežanin za malo bio kratak za loptu, da bi u nastavku šutirao i Sančo.

P.S. Ovako je izgledao vatromet!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

21:15

15' - Fale navijači

Ne znamo za vas, ali tek sada je jasno koliko prisustvo navijača na stadionu doprinosi kvalitetu utakmica Lige šampiona, kao što i daje na neizvesnosti, drami... Dok čujemo svakog igrača na terenu - deluje kao da posmatramo trening, a ne meč osmine finala!

21:10

9' - Nejmar se povredio!?

Uhvatio je dobar zalet Nejmar, međutim naišao je na odličnog čuvara pored sebe... Humels je perfektno uklizao, uspeo da izbije loptu u punom naletu Brazilcu, koji je posle toga "poleteo" i pao pravo na rame.

Tražio je pomoć i deluje da je u bolovima.

Izvor: Tanjug/(UEFA via AP

21:01

1' - Meč je počeo!

Navijači Pari sen Žermena ispred stadiona su upalili i vatromet...

21:00

Iako je UEFA zabranila publiku na ovoj utakmici, navijači su ispred stadiona.

20:50

20:47

Ovako su navijači Pari sen Žermena dočekali igrače pred stadionom...

Nedostajeće im sigurno!

20:45

Pratite i utakmicu Liverpula i Atletiko Madrida na MONDU. I tamo će biti spektakl!

20:39

"Zver" od napadača iz Norveške briljirala je tokom jeseni u dresu Salcburga, sada i u opremi Dortmunda, tako da je ove sezone u Ligi šampiona dao već deset golova.

Nastavlja li i danas?

Izvor: Guliver/Frederic Scheidemann/Bongarts/Getty Images

20:21

Ovako je bilo u Dortmundu...

20:20

Zbog epidemije korona virusa u Evropi odlučeno je da se utakmica Pari sen Žermena i Dortmunda održi bez navijača, ali to njih nije sprečilo da se okupe u gradu...

20:01

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal, pratićemo uživo utakmicu revanša osmine finala Lige šampiona između Pari sen Žermena i Dortmunda... Očekujemo spektakl!

UKRATKO

  • PSŽ je pobedio 2:0 golovima Nejmara i Bernata.
  • Ukupni rezultat dvomeča je 3:2 za PSŽ.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije