• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li "slučaj Kašogi" usporava stvari: "Njemu nije mjesto u Premijer ligi!"

Autor mondo.ba

"Takvim ljudima nije mjesto u Premijer ligi i engleskom fudbalu", tvrde advokati Hatidže Čengiz

 Hatidže Čengiz Njukasl Džamal Kašogi Izvor: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Nakon 13 godina vladavine, Majk Ešli odlučio je da po cijeni od 300 miliona funti proda Njukasl i to saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu, koji planira da "upumpa" ogroman novac kako bi se "svrake" vratile u vrh engleskog i evropskog fudbala.

Navijači "crno-bijelih" pozdravili su ovu promjenu u vlasničkoj strukturi, ali postoji, svakako, i opozicija.

Njoj, između ostalog, pripada kompanija "BeIN Sports", vlasnik TV prava i korporacija koja je u vlasništvu Katara, koji, politički gledano, ne gaji dobre odnose sa vlastima Saudijske Arabije.

Možda će vas zanimati

Njima se danas pridružila i Hatidže Čengiz, vjerenica Džamala Kašogija, bivšeg saudijskog novinara koji je ubijen 2018. godine.

Kašogi je živio na tlu ove zemlje do 2017. godine, kada se preselio u SAD, te je bio jedan od najvećih kritičara saudijskog princa Muhameda.

Posljednji put je viđen 2. oktobra 2018. godine, kada je ušao u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, kako bi dobio dokumente potrebne za brak sa Hatidže, nakon čega je nestao.

Turski mediji objavili su kasnije da je Kašogija ubila grupa od 15 saudijskih agenata, te se spekulisalo da je upravo Mohamed bin Salman taj koji je naredio ubistvo, što je saudijski vrh kasnije demantovao.

Čengiz se upravo zbog pominjanja saudijskog princa u kontekstu kupovine engleskog kluba oglasila preko advokata, te je od rukovodstva lige zatraženo da se ova primopredaja ODMAH stopira, kako se "ne bi narušio rušio ugled lige i tamošnjeg fubala".

"To je, u svakom smislu, ispravna i smislena mjera koju bi trebalo da sprovedete. Ljudima koji su se dovodili u vezu sa jednim takvom aktom nije mjesto u Premijer ligi i engleskom fudbalu. Ugled Premijer lige i samog engleskog fudbala bio bi narušen ako bi se dopustilo da budu povezani sa takvim ljudima", navedeno je u pismu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC