Fudbal

Na Tviteru "raskrinkavaju" Vidića: Evo zašto je najprecenjeniji štoper!

Autor Milutin Vujičić

Jedan fudbalski navijač probao je da "objasni" kroz manje i veće kikseve Nemanje Vidića zašto je "najprecenjeniji štoper" u istoriji Premijer lige. Pogledajte, pa procenite sami...

Izvor: Guliver/ Alex Livesey/Getty Images

Od dolaska Virdžila van Dajka u Liverpul, kada je postao najskuplji štoper svih vremena, pojavila se polemika o tome da li je Holanđanin zapravo najbolji defanzivac koga je Premijer liga videla, međutim odmah su mnogi podsetili da se fudbal ne igra od 2018. 

U novoj eri Premijer lige bilo je još fantastičnih štopera poput Džona Terija, Sola Kembela, Rija Ferdinanda, Rikarda Karvalja, ali možda se niko nije isticao kao Nemanja Vidić.

Zbog toga su u vrlo ranoj fazi boravka Van Dajka na "Enfildu" počela poređenja sa nekadašnjim kapitenom Mančester junajteda koji je dva puta biran i za najboljeg fudbalera Premijer lige - što je priznanje koje retko kada odlazi u ruke defanzivaca.

Legenda kluba sa "Old Traforda" doprinela je i u osvajanju pet trofeja u Premijer lige, formirajući "bedem" ispred gola sa Ferdinandom, a jedini koji ga je mučio bio je Fernando Tores.

Ipak, uprkos svemu tome što je Vidić uspeo da uradi u dresu Junajteda - postoje i oni koji su sumnjičavi.

Tako se ovih dana na Twitteru pojavio "niz" grešaka Nemanje Vidića u Mančester junajtedu gde se naglašava da je pravio veliki broj kikseva, posebno u pozicioniranju, pa da je zbog toga klub primao lake golove.

Za osam i po godina u klubu naravno da ih je bilo, ali je možda pregrubo svaki put kriviti štopera koji nije uspeo da uđe u šut fudbaleru u idealnoj poziciji...

Pogledajte samo neki od snimaka u kojima se Vidić "optužuje" za veliki kiks i naziva "najprecenjenijim defanzivcem u istoriji Premijer lige", a na vama je da procenite da li je to baš tako bilo - i da li su sve nabrojane greške - greške, odnosno da li su njegove.

Tviteraš koji je "okačio" snimke kaže da navija za Liverpul i da je zbog ovih snimaka čak dobijao pretnje navijača Mančester junajteda, što je zaista preterivanje...

Ipak, mislimo da bi bilo fer da se za kraj pogledaju i najbolji potezi Nemanje Vidića, pošto bi samo to moglo da pruži pravu veličinu srpskog defanzivca, koji je naravno napravio dosta grešaka, ali one su zanemarljive u odnosu na one dobre poteze.

Da nije tako - ne bi bio desna ruka najboljeg menadžer svih vremena Aleksa Fergusona.

I ne bi osvojio toliko trofeja...

Vidić
Izvor: YouTube/Defence is an Art